Csirke brassói galuskával, friss petrezselyemmel tálalva

Csirke brassói galuskával

A csirke brassói galuskával a magyar konyha egyik klasszikus, laktató fogása. Eredetileg sertéshússal készült, de a csirkés változata könnyedebb és gyorsabban elkészíthető. A ropogós burgonya és a szaftos csirke tökéletes párost alkot, míg a galuska még tartalmasabbá teszi az ételt. Ahogy a csirkemell pirul a serpenyőben, a fokhagyma és pirospaprika illata betölti a konyhát, míg a frissen főtt galuska puhasága tökéletesen kiegészíti az étel gazdag ízeit. A tökéletes brassói titka az aranybarnára sült burgonya és a jól fűszerezett hús. Ez az étel ideális választás hétvégi családi ebédekre vagy baráti összejövetelekre.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 50 perc
850 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
600 g Csirkemellfilé
800 g Burgonya
4 gerezd Fokhagyma
1 db Vöröshagyma
1 ek. Pirospaprika (őrölt)
1 tk.
0.5 tk. Fekete bors
3 ek. Olívaolaj
200 g Liszt
2 db Tojás
100 ml Víz

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A csirkemellet vágd kockákra, a vöröshagymát és fokhagymát aprítsd fel. A burgonyát hámozd meg és kockázd fel.

    A csirkemellet kb. 1,5-2 cm-es kockákra vágd. A burgonya kockák mérete hasonló legyen a csirkéhez.

    2

    Egy serpenyőben hevítsd fel az olajat, pirítsd meg a hagymát és fokhagymát, majd add hozzá a csirkekockákat. Sózd, borsozd, és szórd meg pirospaprikával. Pirítsd, amíg a csirke megpirul és átsül.

    A pirospaprikát vedd le a tűzről, mielőtt hozzáadod, mert könnyen megéghet és keserű lesz. A csirkét magas lángon pirítsd, hogy ne főjön, hanem kapjon egy szép kérget.

    3

    Közben egy másik serpenyőben süsd aranybarnára a burgonyakockákat bő olajban, majd szűrőkanállal vedd ki és csöpögtesd le.

    A burgonyát forró olajban süsd, hogy ropogós legyen. Ne tegyél egyszerre túl sok burgonyát a serpenyőbe, mert lehűti az olajat és a burgonya nem pirul meg megfelelően.

    4

    A sült burgonyát add a csirkéhez, és keverd össze, hogy az ízek összeérjenek.

    A burgonyát óvatosan keverd össze a csirkével, hogy ne törjön össze.

    5

    A galuskához keverd össze a lisztet, tojást, sót és annyi vizet, hogy sűrű tésztát kapj. Forrásban lévő sós vízbe szaggasd a galuskát, főzd pár percig, majd szűrd le.

    A galuska tésztája legyen sűrű, de ne túl kemény. Ha túl sűrű, adj hozzá egy kevés vizet. A galuskát akkor vedd ki a vízből, amikor feljön a felszínre.

    6

    Tálaláskor helyezd a brassóit a tányérra, és kínáld mellé a friss galuskát.

    A brassóit kínálhatod savanyúsággal vagy friss salátával.