Csirke curry fƱszeres rizzsel tålalva

Csirke curry fƱszeres rizzsel

A csirke curry az indiai konyha egyik legismertebb Ă©tele, amely kĂŒlönleges fƱszerekkel Ă©s a kĂłkusztej selymes Ă­zĂ©vel hĂłdĂ­totta meg a vilĂĄgot. Ez az Ă©tel egyarĂĄnt ideĂĄlis csalĂĄdi vacsorĂĄkra Ă©s barĂĄti összejövetelekre. A fƱszeres rizs tökĂ©letesen kiegĂ©szĂ­ti a curry Ă­zĂ©t, miközben egyedĂŒlĂĄllĂł textĂșrĂĄt Ă©s szĂ­nt ad a tĂĄnyĂ©rra. A recept az egyszerƱsĂ©ge miatt kezdƑknek is ajĂĄnlott, miközben a vĂ©geredmĂ©ny garantĂĄltan lenyƱgöz mindenkit.

ElƑkĂ©szĂŒlet 15 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 45 perc
650 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 4
⭕ 500 g Csirkemell
⭕ 400 ml Kókusztej
⭕ 1 db Hagyma
⭕ 3 gerezd Fokhagyma
⭕ 10 g GyömbĂ©r
⭕ 2 tk. Currypor
⭕ 1 tk. Kurkuma
⭕ 300 g Rizs
⭕ 100 g ZöldborsĂł
⭕ 1 db FahĂ©j
⭕ 2 db SzegfƱszeg
⭕ 30 ml Olaj
⭕ 1 tk. Só
⭕ 0.5 tk. Bors

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció

    Elkészítési Lépések

    1

    KĂ©szĂ­tsd elƑ az összetevƑket: a hagymĂĄt Ă©s fokhagymĂĄt vĂĄgd aprĂłra, a gyömbĂ©rt reszeld le, Ă©s a csirkemellet kockĂĄzd fel közepes mĂ©retƱ darabokra.

    A hozzĂĄvalĂłk elƑkĂ©szĂ­tĂ©se felgyorsĂ­tja a fƑzĂ©st Ă©s biztosĂ­tja, hogy minden kĂ©znĂ©l legyen.

    2

    HevĂ­tsd fel az olajat egy nagy serpenyƑben, majd pirĂ­tsd meg a hagymĂĄt, fokhagymĂĄt Ă©s gyömbĂ©rt, amĂ­g illatosak lesznek (kb. 2-3 perc).

    Ne égesd meg a fokhagymåt, mert keserƱ ízt ad az ételnek. Alacsony långon, folyamatosan kevergetve pirítsd.

    3

    Add hozzĂĄ a currypor Ă©s kurkuma keverĂ©kĂ©t a serpenyƑbe, Ă©s keverd jĂłl össze, hogy a fƱszerek kibontsĂĄk az aromĂĄjukat.

    A fƱszereket rövid ideig pirítva még intenzívebb ízt érhetsz el.

    4

    Tedd a csirkedarabokat a serpenyƑbe, majd pirítsd Ƒket, amíg minden oldaluk meg nem pirul (kb. 5-6 perc).

    A csirkĂ©t ne zsĂșfold tele a serpenyƑben, mert akkor nem pirul meg rendesen, hanem pĂĄrolĂłdni kezd. InkĂĄbb több rĂ©szletben pirĂ­tsd.

    5

    Öntsd hozzĂĄ a kĂłkusztejet, Ă­zesĂ­tsd sĂłval Ă©s borssal, majd hagyd lassĂș tƱzön fƑni 15-20 percig, amĂ­g a csirke teljesen megpuhul, Ă©s a szĂłsz kissĂ© besƱrƱsödik.

    Ha a szĂłsz tĂșl sƱrƱ lenne, adj hozzĂĄ egy kevĂ©s vizet vagy mĂ©g több kĂłkusztejet.

    6

    Közben kĂ©szĂ­tsd el a fƱszeres rizst: forralj fel sĂłs vizet, add hozzĂĄ a rizst, a fahĂ©jat Ă©s a szegfƱszeget. FƑzd a rizst puhĂĄra, majd szƱrd le, Ă©s keverd bele a zöldborsĂłt.

    A rizs fƑzĂ©sĂ©nĂ©l figyelj az arĂĄnyokra: ĂĄltalĂĄban kĂ©tszer annyi vĂ­z szĂŒksĂ©ges, mint rizs. A fahĂ©j Ă©s a szegfƱszeg mennyisĂ©gĂ©vel kĂ­sĂ©rletezhetsz Ă­zlĂ©s szerint.

    7

    Tålald a csirke curryt a fƱszeres rizzsel, és díszítsd friss korianderrel, ha szeretnéd.

    A koriander helyett petrezselyemmel is díszítheted, ha nem szereted a koriander ízét.