Mosd meg alaposan a csirkemájat, és távolítsd el róla az inakat. Tedd félre papírtörlőre, hogy megszáradjon.
A csirkemájat érdemes tejben áztatni 30 percig, hogy lágyabb legyen és kevésbé legyen keserű.
A vöröshagymát hámozd meg és szeleteld vékony karikákra.
Minél vékonyabbra szeleteled a hagymát, annál hamarabb megpuhul és karamellizálódik.
Egy nagy serpenyőben hevítsd fel az olajat, és add hozzá a hagymát. Párold üvegesre, majd süsd aranybarnára, hogy karamellizálódjon.
A hagymát alacsony lángon, türelmesen süsd, hogy ne égjen meg, hanem szépen karamellizálódjon. Egy csipet cukor segíthet a karamellizálódásban.
Húzd a hagymát a serpenyő szélére, és tedd bele a csirkemájat. Süsd közepes lángon 3-4 percig mindkét oldalán, amíg szép barna lesz, de belül még szaftos marad.
A csirkemájat ne süsd túl, mert kemény és száraz lesz. Akkor jó, ha belül még rózsaszín.
Sózd és borsozd ízlés szerint. Óvatosan keverd össze a hagymával, és párold további 2 percig.
A csirkemájat ne sózd túl korán, mert kemény lehet tőle. A párolás során figyelj arra, hogy ne főzd túl, mert akkor rágós lesz.
Tálald a csirkemájat a sült hagymával friss kenyérrel vagy főtt burgonyával. Szórd meg frissen aprított petrezselyemmel.
A friss kenyér vagy a főtt burgonya remekül kiegészíti a máj ízét. A petrezselyem helyett használhatsz snidlinget is.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.