Csirkemell pårolt zöldségågyon tålalva

Csirkemell pårolt zöldségågyon

A csirkemell pĂĄrolt zöldsĂ©gĂĄgyon az egĂ©szsĂ©ges Ă©s kiegyensĂșlyozott Ă©tkezĂ©s szimbĂłluma. Ez a recept gyorsan elkĂ©szĂ­thetƑ, Ă©s egyszerre biztosĂ­tja a fehĂ©rjĂ©t Ă©s a rostokat a szervezet szĂĄmĂĄra. A zöldsĂ©gek frissessĂ©ge Ă©s a csirkemell szaftossĂĄga tökĂ©letes kombinĂĄciĂłt alkot, amely ideĂĄlis vĂĄlasztĂĄs azoknak, akik könnyƱ, mĂ©gis Ă­zletes Ă©telt szeretnĂ©nek. Ez a fogĂĄs nemcsak diĂ©tĂĄs, de Ă­zletes is, Ă©s bĂĄrmilyen hĂ©tköznapi vagy ĂŒnnepi Ă©tkezĂ©s sztĂĄrja lehet.

ElƑkĂ©szĂŒlet 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
320 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 4
⭕ 500 g Csirkemell
⭕ 200 g SĂĄrgarĂ©pa
⭕ 200 g Brokkoli
⭕ 150 g Cukkini
⭕ 1 db Paprika
⭕ 2 ek. Olívaolaj
⭕ 1 tk. Só
⭕ 0.5 tk. Fekete bors
⭕ 1 ek. CitromlĂ©
⭕ 10 g Friss petrezselyem

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció

    Elkészítési Lépések

    1

    A csirkemelleket tisztítsd meg, majd sózd, borsozd, és locsold meg citromlével. Hagyd pihenni 10 percig.

    A citromlĂ© segĂ­t a hĂșs puhĂ­tĂĄsĂĄban Ă©s Ă­zesĂ­tĂ©sĂ©ben. Ha nincs citrom, hasznĂĄlhatsz egy kevĂ©s fehĂ©rborecetet.

    2

    MelegĂ­ts fel egy serpenyƑt, adj hozzĂĄ 1 evƑkanĂĄl olĂ­vaolajat, Ă©s sĂŒsd meg a csirkemelleket közepes lĂĄngon, mindkĂ©t oldalukat 5-6 percig, amĂ­g aranybarnĂĄk nem lesznek. Tedd fĂ©lre pihenni.

    Ne sĂŒsd tĂșl a csirkemellet, mert kiszĂĄradhat. A belsƑ hƑmĂ©rsĂ©kletĂ©nek 74°C-nak kell lennie. A pihentetĂ©s segĂ­t a hĂșsnak, hogy megƑrizze a nedvessĂ©gĂ©t.

    3

    A zöldségeket (sårgarépa, brokkoli, cukkini, paprika) tisztítsd meg, és vågd hasonló méretƱ darabokra.

    A zöldsĂ©geket vĂĄgd egyforma mĂ©retƱre, hogy egyenletesen sĂŒljenek meg.

    4

    Egy nagy serpenyƑben hevĂ­tsd fel a maradĂ©k 1 evƑkanĂĄl olĂ­vaolajat. Add hozzĂĄ a sĂĄrgarĂ©pĂĄt Ă©s pirĂ­tsd 3 percig, majd add hozzĂĄ a brokkolit, cukkinit Ă©s a paprikĂĄt. PĂĄrold az egĂ©szet 8-10 percig, amĂ­g roppanĂłsan puha lesz.

    A sĂĄrgarĂ©pĂĄt azĂ©rt kell elƑször pirĂ­tani, mert hosszabb idƑ alatt puhul meg. A pĂĄrolĂĄs sorĂĄn adhatsz hozzĂĄ egy kevĂ©s vizet vagy zöldsĂ©glevest, ha a zöldsĂ©gek kezdenek leragadni.

    5

    TĂĄlalĂĄskor helyezd a pĂĄrolt zöldsĂ©geket egy nagy tĂĄnyĂ©rra, Ă©s a tetejĂ©re helyezd a sĂŒlt csirkemelleket. SzĂłrd meg aprĂłra vĂĄgott friss petrezselyemmel.

    A petrezselyem helyett hasznålhatsz mås friss fƱszernövényt is, példåul bazsalikomot vagy snidlinget. A tålalåskor locsolhatsz a tetejére egy kevés olívaolajat vagy citromlevet.