Mosd meg a csirkemellet, majd szeleteld vékony szeletekre. Sózd és borsozd mindkét oldalát.
A vékony szeletek hamarabb átsülnek és egyenletesebben főnek meg.
Hevítsd fel az olívaolajat egy nagy serpenyőben közepes lángon. Süsd meg a csirkemellszeleteket 4-5 percig az egyik oldalon, majd fordítsd meg, és süsd további 3-4 percig, amíg teljesen átsülnek. Tedd félre, és tartsd melegen.
Ne tedd túl a serpenyőt, mert akkor a csirkemell nem pirul, hanem párolódik. Inkább süsd le több részletben, hogy a serpenyő hőmérséklete ne csökkenjen le.
Egy lábosban forralj fel 600 ml vizet, adj hozzá egy csipet sót, majd öntsd bele a rizst. Főzd puhára körülbelül 15 perc alatt, majd szűrd le.
A rizst főzés előtt érdemes átmosni, így kevésbé lesz ragacsos a végeredmény.
Keverd össze a főtt rizst a pestóval, amíg egyenletesen bevonja. Ízlés szerint szórj bele reszelt parmezánt, és keverd össze alaposan.
A pestót fokozatosan adagold a rizshez, hogy elkerüld a túlságosan intenzív ízt. Kóstold meg, és ha szükséges, adj még hozzá.
Tálaláskor helyezd a pestós rizst a tányérokra, és tedd mellé a sült csirkemellet. Díszítsd friss bazsalikomlevelekkel és egy kevés reszelt parmezánnal.
A friss bazsalikom és parmezán nemcsak díszítésként szolgál, hanem tovább fokozza az étel ízét.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.