A csirkemelleket tisztítsd meg, sózd, borsozd, majd hevíts fel egy serpenyőt olívaolajjal, és süsd meg mindkét oldalukat aranybarnára. Tedd félre.
A csirkemell akkor lesz a legfinomabb, ha nem sütöd túl. Ha túl vastag, vágd ketté lapjában, így hamarabb átsül és egyenletesebb lesz.
A mártás elkészítéséhez olvaszd meg a vajat egy lábasban, és pirítsd meg rajta a zúzott fokhagymát.
Vigyázz, hogy a fokhagyma ne égjen meg, mert keserű lesz a mártás!
Add hozzá a lisztet, és folyamatosan kevergetve készíts világos rántást. Fokozatosan öntsd hozzá a tejet, hogy csomómentes legyen.
A csomómentes rántás titka a folyamatos keverés és a hideg tej fokozatos hozzáadása. Ha mégis csomós lenne, egy szűrőn átpasszírozhatod.
Amikor a mártás sűrűsödni kezd, keverd bele a reszelt sajtot. Addig kevergesd, amíg a sajt teljesen elolvad és homogén mártást kapsz.
Használj jó minőségű, jól olvadó sajtot, például cheddar, mozzarella vagy gouda sajtot. Különleges ízvilághoz füstölt sajtot is adhatsz hozzá.
Tedd vissza a csirkemelleket a serpenyőbe, és öntsd rájuk a sajtos mártást. Párold 5 percig, hogy az ízek összeérjenek.
Ha a mártás túl sűrű lenne, egy kevés tejjel hígíthatod.
Tálald a sajtos csirkemellet párolt rizzsel, sült burgonyával vagy friss zöldségekkel. Díszítsd friss petrezselyemmel.
A petrezselyem helyett használhatsz snidlinget vagy más friss fűszernövényt is.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.