A csirkemell filéket tisztítsd meg, majd vágd vékony csíkokra. Sózd és borsozd őket.
A csirkemell könnyebben szeletelhető, ha kicsit lefagyasztod előtte.
Egy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat, és süsd a csirkemell csíkokat 6-8 percig, amíg aranybarnák nem lesznek. Tedd félre.
Ne süsd túl a csirkét, mert kiszárad. Akkor jó, ha kívül aranybarna, belül pedig még szaftos.
Ugyanabban a serpenyőben párold meg az apróra vágott fokhagymát, majd add hozzá a spenótot. Ha fagyasztott spenótot használsz, engedd, hogy kiengedjen és megpuhuljon.
Ha friss spenótot használsz, alaposan mosd meg és vágd durvára.
Öntsd rá a főzőtejszínt, és keverd el a spenóttal. Adj hozzá sót és borsot ízlés szerint.
A tejszín helyett használhatsz kókusztejet a laktózmentes verzióhoz.
Főzd meg a tésztát a csomagoláson található utasítás szerint, majd szűrd le, és keverd össze a spenótos tejszínes szósszal.
A tésztát al dente főzd, azaz ne főzd túl, hogy legyen tartása.
Add hozzá a megsült csirkemell csíkokat, és alaposan forgasd össze az ételt.
Ügyelj arra, hogy a csirkemell csíkok ne legyenek túlságosan szárazak. Ha szükséges, adj hozzá egy kevés olívaolajat vagy a tészta főzővizéből, hogy szaftosabb legyen.
Tálaláskor szórd meg reszelt parmezánnal és friss petrezselyemmel.
A parmezán helyett használhatsz más kemény sajtot is, például grana padano-t.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.