Csirkemell tésztasaláta tálalva friss zöldségekkel és feta sajttal

Csirkemell tésztasalátával

A csirkemell tésztasaláta egy igazi frissítő étel, amely gyorsan elkészíthető, és tele van ízekkel. A főtt tészta, a grillezett csirkemell, a friss zöldségek és a szaftos feta sajt tökéletes kombinációt alkotnak. Ez a recept tökéletes választás egy könnyű ebédhez vagy vacsorához, különösen nyári napokon, amikor egy gyors és friss ételre van szükség.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 25 perc
450 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Csirkemell
200 g Tészta (penne, fusilli vagy farfalle)
1 db Vöröshagyma
1 db Uborka
2 db Paradicsom
100 g Feta sajt
3 ek. Olívaolaj
1 ek. Citromlé
2 ek. Friss petrezselyem
1 csipet
1 csipet Bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    TejTej
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    Főzd meg a tésztát sós vízben a csomagolás utasításai szerint, majd szűrd le, és öblítsd le hideg vízzel, hogy ne ragadjon össze.

    A tészta főzővizébe tegyél egy kevés olajat, hogy ne ragadjon össze. A hideg vízzel való leöblítés megállítja a főzési folyamatot.

    2

    A csirkemellet sózd, borsozd, és egy serpenyőben, olívaolajon süsd meg mindkét oldalán aranybarnára, majd vágd kis kockákra.

    A csirkemell sütése előtt érdemes bepácolni, hogy még ízletesebb legyen. A kockákra vágás után is pirítsd egy kicsit, hogy szép színe legyen.

    3

    A paradicsomot és uborkát kockázd fel, a vöröshagymát pedig vékonyan szeleteld fel.

    A zöldségeket vágd hasonló méretűre, hogy esztétikusabb legyen a saláta. A vöröshagymát áztasd hideg vízbe pár percre, hogy enyhébb legyen az íze.

    4

    Egy nagy tálban keverd össze a főtt tésztát, a felkockázott csirkemellet, a zöldségeket, a felkockázott feta sajtot, az olívaolajat és a citromlevet.

    A feta sajtot óvatosan keverd bele, mert könnyen összetörik. Ha nincs feta, használhatsz más sós sajtot is.

    5

    Ízesítsd sóval és borssal, és szórd meg friss petrezselyemmel.

    Kóstold meg a salátát, és ízlés szerint adj hozzá több sót, borsot vagy citromlevet.

    6

    Tálald a salátát frissen, egy kis extra feta sajttal a tetején, és élvezd.

    A salátát hűtőben tárolhatod, de tálalás előtt érdemes átkeverni. A tetejére szórhatsz pirított magvakat is.