Főzd meg a tésztát sós vízben a csomagolás utasításai szerint, majd szűrd le, és öblítsd le hideg vízzel, hogy ne ragadjon össze.
A tészta főzővizébe tegyél egy kevés olajat, hogy ne ragadjon össze. A hideg vízzel való leöblítés megállítja a főzési folyamatot.
A csirkemellet sózd, borsozd, és egy serpenyőben, olívaolajon süsd meg mindkét oldalán aranybarnára, majd vágd kis kockákra.
A csirkemell sütése előtt érdemes bepácolni, hogy még ízletesebb legyen. A kockákra vágás után is pirítsd egy kicsit, hogy szép színe legyen.
A paradicsomot és uborkát kockázd fel, a vöröshagymát pedig vékonyan szeleteld fel.
A zöldségeket vágd hasonló méretűre, hogy esztétikusabb legyen a saláta. A vöröshagymát áztasd hideg vízbe pár percre, hogy enyhébb legyen az íze.
Egy nagy tálban keverd össze a főtt tésztát, a felkockázott csirkemellet, a zöldségeket, a felkockázott feta sajtot, az olívaolajat és a citromlevet.
A feta sajtot óvatosan keverd bele, mert könnyen összetörik. Ha nincs feta, használhatsz más sós sajtot is.
Ízesítsd sóval és borssal, és szórd meg friss petrezselyemmel.
Kóstold meg a salátát, és ízlés szerint adj hozzá több sót, borsot vagy citromlevet.
Tálald a salátát frissen, egy kis extra feta sajttal a tetején, és élvezd.
A salátát hűtőben tárolhatod, de tálalás előtt érdemes átkeverni. A tetejére szórhatsz pirított magvakat is.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.