Csirkemell töltött sajttal, bazsalikommal és pirított zöldségekkel tálalva

Csirkemell töltött sajttal

A töltött csirkemell egy klasszikus, mégis különleges fogás, amely tökéletes választás hétköznapokra és különleges alkalmakra egyaránt. Ez a recept az egyszerű alapanyagokat gazdag ízvilággal ötvözi, hogy egy igazán ízletes és laktató ételt készíthess el.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 50 perc
450 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
4 db Csirkemellfilé
200 g Mozzarella sajt (szeletelt)
50 g Parmezán sajt (reszelt)
2 gerezd Fokhagyma (zúzott)
1 csokor Friss bazsalikom
3 ek. Olívaolaj
1 tk.
1 csipet Őrölt bors
1 tk. Paprika (őrölt)
4 szelet Füstölt sonka (opcionális)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A csirkemelleket vágd fel óvatosan úgy, hogy zsebszerű nyílást képezz bennük, majd enyhén klopfold ki.

    A zsebek vágásánál figyelj, hogy ne vágd át teljesen a húst, különben kifolyik a töltelék. A klopfolást is óvatosan végezd, hogy ne szakadjon el a hús.

    2

    Töltsd meg a csirkemelleket mozzarellával, reszelt parmezánnal és apróra vágott friss bazsalikommal. Ha szeretnéd, tegyél bele egy szelet füstölt sonkát is.

    A töltelékhez használhatsz más sajtokat is, például cheddar-t vagy camembert-t. A sonka helyett tehetsz bele szárított paradicsomot vagy olívabogyót is.

    3

    Keverd össze az olívaolajat, zúzott fokhagymát, sót, borsot és őrölt paprikát egy tálban. Kend be a töltött csirkemelleket ezzel a fűszeres keverékkel.

    A fűszerkeverékhez adhatsz egy kevés citromlevet vagy balzsamecetet is a pikánsabb ízért. Érdemes a fűszerkeveréket a bőr alá is kenni, ha van a csirkemellen.

    4

    Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra. Egy serpenyőben forrósítsd fel az olívaolajat, és pirítsd meg a csirkemellek mindkét oldalát 2-3 percig, hogy aranybarna kéreg képződjön.

    A serpenyőben való elősütéssel kérget kapsz a húsra, ami segít benntartani a nedvességet és a tölteléket.

    5

    Helyezd a csirkemelleket egy sütőtálba, és süsd 20-25 percig a sütőben, amíg teljesen átsülnek és a sajt megolvad.

    A sütési idő függ a csirkemellek vastagságától. Érdemes tűpróbával ellenőrizni, hogy a hús teljesen átsült-e. Ha a sajt túl hamar barnulna, takard le a tálat alufóliával.

    6

    Tálald a töltött csirkemelleket párolt zöldségekkel, friss salátával vagy burgonyapürével.

    A töltött csirkemell mellé kínálhatsz tejszínes gombamártást vagy pestos tésztát is.