Csirkés cézár saláta pita krutonokkal és öntettel

Csirkés Cézár Saláta Pita

A Cézár saláta az egyik legismertebb klasszikus saláta a világon, amelyet először az 1920-as években készítettek Olaszországban. Azóta számos változata létezik, és most egy izgalmas, modern formában, pitában tálalva kóstolhatjuk meg. A ropogós krutonok, a parmezán, a sült csirke és a krémes cézár öntet tökéletes harmóniát alkot, így ez az étel nemcsak laktató, hanem rendkívül ízletes is. Egy gyors és egészséges megoldás ebédre vagy vacsorára!

Előkészület 15 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 25 perc
620 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
4 db Pita kenyér
400 g Csirkemell
200 g Római saláta
50 g Parmezán sajt
80 g Kruton
30 ml Olívaolaj
20 ml Citromlé
1 gerezd Fokhagyma
1 tk. Mustár
1 tk. Worcestershire szósz
100 g Görög joghurt
1 tk.
0.5 tk. Bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Vágd fel a csirkemellet vékony csíkokra, majd keverd össze olívaolajjal, sóval és borssal. Hagyd pácolódni legalább 15 percig.

    A csirkemellet a páchoz adhatsz egy kevés fokhagymaport is, hogy még ízletesebb legyen.

    2

    Egy serpenyőben közepes lángon süsd meg a csirkecsíkokat 8-10 perc alatt, amíg aranybarnára sülnek és teljesen átfőnek.

    Ügyelj arra, hogy a csirke teljesen átsüljön, de ne száradjon ki. Ha szükséges, vedd lejjebb a lángot.

    3

    Szeleteld fel a római salátát vékony csíkokra, és reszeld le a parmezán sajtot.

    A salátát felhasználás előtt alaposan mosd meg és szárítsd meg.

    4

    Készítsd el a cézár öntetet: keverd össze a görög joghurtot, zúzott fokhagymát, mustárt, Worcestershire szószt, citromlevet, sót és borsot.

    Ha nincs Worcestershire szószod, használhatsz egy kevés szójaszószt helyette.

    5

    Melegítsd elő a pita kenyeret egy serpenyőben vagy sütőben, hogy kissé ropogós legyen.

    A serpenyőben való melegítéshez használd közepes lángot és pirítsd a pitát oldalanként 1-2 percig. A sütőben való melegítéshez melegítsd elő a sütőt 180°C-ra és süsd a pitát 3-5 percig.

    6

    A meleg piták belsejébe helyezd a friss római salátát, a sült csirkecsíkokat és szórd meg reszelt parmezánnal és krutonokkal.

    A salátát érdemes közvetlenül a tálalás előtt a pitába tenni, hogy ne ázzon el a cézár öntettől.

    7

    Locsold meg a cézár öntettel, majd hajtsd össze a pitát és azonnal tálald.

    Az öntetet közvetlenül tálalás előtt locsold a pitára, hogy a saláta ne ázzon el.