Csirkés ranch burger tálalva

Csirkés Ranch Burger

A Csirkés Ranch Burger a klasszikus hamburger egy könnyedebb, mégis laktató változata. A fűszeres csirkemell és az ízletes ranch szósz tökéletes harmóniában egészítik ki egymást, miközben a friss zöldségek és a pirított zsemle gondoskodnak az étel frissességéről. Ez a burger ideális választás hétköznapi vacsorákra vagy baráti összejövetelekre.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 25 perc
850 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
4 db Csirkemell filé
4 db Hamburgerzsemle
100 g Ranch szósz
4 db Szeletelt cheddar sajt
4 db Salátalevél
2 db Paradicsom
1 db Lilahagyma
10 ml Olívaolaj
2 csipet
1 tk. Bors
1 tk. Fokhagyma por
1 tk. Paprika por

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Mosd meg és szárítsd meg a csirkemell filéket, majd fűszerezd őket sóval, borssal, fokhagyma porral és paprikaporral.

    A csirkemelleket érdemes klopfolóval kissé elvékonyítani, hogy egyenletesebben süljenek át, és ne legyenek szárazak.

    2

    Melegíts fel egy serpenyőt olívaolajjal, és süsd meg a csirkemelleket közepes hőfokon 5-6 percig oldalanként, amíg aranybarnák lesznek, és teljesen átsülnek.

    Fontos, hogy a serpenyő elég forró legyen, mielőtt a csirkét beletesszük, különben nem fog szépen pirulni. Ne süsd túl a csirkét, mert kiszáradhat. Használj húshőmérőt a tökéletes eredményért (74°C a csirke belső hőmérséklete).

    3

    Amikor a csirkemellek majdnem elkészültek, helyezz egy szelet cheddart mindegyikre, és fedő alatt hagyd, hogy megolvadjon.

    Ha nincs fedőd, egy nagyobb méretű serpenyőt vagy egy tepsit is használhatsz a lefedésre. A sajtot közvetlenül a sütés vége előtt tedd rá, hogy ne égjen meg.

    4

    Pirítsd meg a hamburgerzsemléket egy serpenyőben vagy grillsütőn, hogy belső felületük ropogós és aranybarna legyen.

    A zsemléket vajjal vagy olívaolajjal is megkenheted a pirítás előtt, hogy még finomabbak legyenek. Vigyázz, hogy ne égjenek meg a zsemlék, figyelj rájuk pirítás közben!

    5

    Készítsd elő a zöldségeket: mosd meg a salátaleveleket, szeleteld fel a paradicsomot és a lilahagymát vékony karikákra.

    A zöldségeket érdemes közvetlenül a tálalás előtt felvágni, hogy frissek maradjanak. A lilahagymát érdemes hideg vízbe áztatni pár percig, hogy enyhébb legyen az íze.

    6

    Rakd össze a hamburgereket: kend meg a zsemle alsó felét ranch szósszal, helyezd rá a salátalevelet, a sajtos csirkemellet, majd tedd rá a paradicsom- és hagymaszeleteket.

    A sorrend fontos! A saláta alulra kerül, hogy megakadályozza a zsemle átázását a szósztól. Ha szereted, tehetsz a burgerbe más szószokat is, például mustárt vagy ketchupot.

    7

    Zárd le a zsemlét a felső felével, és tálald azonnal sült krumplival vagy coleslaw salátával.

    A kész burgert érdemes egy fogpiszkálóval vagy burger tűvel rögzíteni, hogy ne essen szét evés közben.