Mosd meg és szárítsd meg a csirkemell filéket, majd fűszerezd őket sóval, borssal, fokhagyma porral és paprikaporral.
A csirkemelleket érdemes klopfolóval kissé elvékonyítani, hogy egyenletesebben süljenek át, és ne legyenek szárazak.
Melegíts fel egy serpenyőt olívaolajjal, és süsd meg a csirkemelleket közepes hőfokon 5-6 percig oldalanként, amíg aranybarnák lesznek, és teljesen átsülnek.
Fontos, hogy a serpenyő elég forró legyen, mielőtt a csirkét beletesszük, különben nem fog szépen pirulni. Ne süsd túl a csirkét, mert kiszáradhat. Használj húshőmérőt a tökéletes eredményért (74°C a csirke belső hőmérséklete).
Amikor a csirkemellek majdnem elkészültek, helyezz egy szelet cheddart mindegyikre, és fedő alatt hagyd, hogy megolvadjon.
Ha nincs fedőd, egy nagyobb méretű serpenyőt vagy egy tepsit is használhatsz a lefedésre. A sajtot közvetlenül a sütés vége előtt tedd rá, hogy ne égjen meg.
Pirítsd meg a hamburgerzsemléket egy serpenyőben vagy grillsütőn, hogy belső felületük ropogós és aranybarna legyen.
A zsemléket vajjal vagy olívaolajjal is megkenheted a pirítás előtt, hogy még finomabbak legyenek. Vigyázz, hogy ne égjenek meg a zsemlék, figyelj rájuk pirítás közben!
Készítsd elő a zöldségeket: mosd meg a salátaleveleket, szeleteld fel a paradicsomot és a lilahagymát vékony karikákra.
A zöldségeket érdemes közvetlenül a tálalás előtt felvágni, hogy frissek maradjanak. A lilahagymát érdemes hideg vízbe áztatni pár percig, hogy enyhébb legyen az íze.
Rakd össze a hamburgereket: kend meg a zsemle alsó felét ranch szósszal, helyezd rá a salátalevelet, a sajtos csirkemellet, majd tedd rá a paradicsom- és hagymaszeleteket.
A sorrend fontos! A saláta alulra kerül, hogy megakadályozza a zsemle átázását a szósztól. Ha szereted, tehetsz a burgerbe más szószokat is, például mustárt vagy ketchupot.
Zárd le a zsemlét a felső felével, és tálald azonnal sült krumplival vagy coleslaw salátával.
A kész burgert érdemes egy fogpiszkálóval vagy burger tűvel rögzíteni, hogy ne essen szét evés közben.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.