A csirkemelleket hosszában vágd félbe, hogy vékonyabb szeleteket kapj. Egy tálban keverd össze az olívaolajat, fokhagymaport, sót és borsot, majd forgasd bele a csirkeszeleteket. Hagyd pácolódni legalább 15 percig.
A csirkemell szeleteket klopfold ki vékonyabbra, hogy hamarabb átsüljenek.
Forrósíts fel egy grillserpenyőt vagy szabadtéri grillt közepesen magas hőfokra. Süsd a csirkeszeleteket oldalanként 4-5 percig, amíg szép grillcsíkokat kapnak és teljesen átsülnek.
Ha a csirkemell túl vastag, a serpenyőben süsd le, majd tedd be a sütőbe pár percre, hogy teljesen átsüljön.
A sütés utolsó percében helyezz egy szelet cheddart minden csirkemell tetejére, majd fedd le a serpenyőt vagy a grillt, hogy a sajt ráolvadjon.
Ha nincs cheddarod, használhatsz más, jól olvadó sajtot, például trappistát vagy edamit.
Közben vágd félbe a hamburgerzsemléket, és pirítsd meg őket egy száraz serpenyőben vagy egy kevés olívaolajjal megkenve, amíg aranybarna lesz a belsejük.
A zsemléket pirítsd meg a vágott felükkel lefelé, így egyenletesebben pirulnak.
A friss bébispenótot keverd össze morzsolt feta sajttal és egy kevés citromlével, majd tedd félre.
A spenótot enyhén párold meg, mielőtt összekevered a fetával, így lágyabb lesz.
Készítsd elő a zöldségeket: a paradicsomot és a lilahagymát vágd vékony karikákra.
A paradicsom helyett használhatsz aszalt paradicsomot is, ha intenzívebb ízt szeretnél.
Kenj egy kevés majonézt a pirított zsemle belső oldalára.
A majonéz helyett használhatsz fokhagymás joghurtot is, ha könnyedebb ízt szeretnél.
Rakd össze a hamburgert: az alsó zsemlefélre tegyél salátalevelet, majd jöhet a sajtos csirkemell, a spenótos-fetás keverék, a paradicsom és a lilahagyma. Zárd le a felső zsemleféllel.
A spenótos-fetás keveréket a csirkemellre is halmozhatod, mielőtt ráolvad a cheddar.
Azonnal tálald, lehetőleg sült édesburgonyával vagy friss salátával. Tipp: Ha extra ízvilágot szeretnél, adj hozzá egy kevés balzsamecetet a spenótos keverékhez!
A spenótot alaposan mosd meg, hogy eltávolítsd a homokot. Ha fagyasztott spenótot használsz, alaposan nyomkodd ki belőle a vizet.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.