A csirkeszárnyakat mosd meg, majd töröld szárazra. Sózd, borsozd, és szórd meg a füstölt paprikaporral és fokhagyma porral.
A szárazra törlés fontos, hogy a fűszerek jobban tapadjanak a szárnyakra.
Egy nagy tálban keverd össze az olívaolajat, BBQ szószt, csípős chili szószt és a mézet. Add hozzá a fűszerezett csirkeszárnyakat, és alaposan forgasd át, hogy minden oldalukat bevonja a szósz.
A méz segít karamellizálni a szárnyakat a sütés során.
Fedd le a tálat, és hagyd pácolódni legalább 1 órán át a hűtőszekrényben, hogy az ízek jól átjárják a húst.
Minél tovább pácolod, annál ízletesebb lesz. Akár egy éjszakán át is pácolhatod.
Melegítsd elő a sütőt 200°C-ra. Helyezd a csirkeszárnyakat egy sütőpapírral bélelt tepsibe, majd süsd 35-40 percig, amíg a szárnyak kívül ropogósak, belül pedig szaftosak lesznek.
A sütőpapír megkönnyíti a takarítást.
A sütés közben időnként kend meg a szárnyakat extra BBQ szósszal, hogy még szaftosabb és ízesebb legyen.
Ez a lépés biztosítja, hogy a szárnyak ne száradjanak ki a sütés során.
Tálalás előtt szórd meg friss, aprított petrezselyemmel, és kínálj mellé friss zöldségeket vagy sült burgonyát.
A mártogatóshoz kínálhatsz hozzá plusz BBQ szószt vagy ranch dressinget.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.