Áztasd be a zselatinlapokat hideg vízbe, hogy megpuhuljanak.
Ne áztasd a zselatinlapokat túl sokáig, mert széteshetnek.
Egy közepes lábosban melegítsd fel a tejszínt és a cukrot közepes lángon, amíg a cukor teljesen feloldódik. Add hozzá a vanília kivonatot.
Ügyelj arra, hogy a cukor teljesen feloldódjon, mielőtt hozzáadod a vaníliát. Ha nem használsz vanília kivonatot, használhatsz vaníliarudat is.
Nyomkodd ki a zselatinlapokat, és keverd a forró tejszínes keverékhez, amíg teljesen feloldódik.
A zselatinlapokat alaposan nyomkodd ki, hogy ne kerüljön túl sok víz a tejszínes keverékbe.
Szűrd át a keveréket, hogy sima textúrát kapj, majd keverd hozzá az apróra tört csokoládédarabokat.
A szűrés biztosítja, hogy a panna cotta sima és krémes legyen. A csokoládédarabokat óvatosan keverd hozzá, hogy ne olvadjanak meg teljesen.
Öntsd a keveréket elegáns poharakba, és hagyd hűlni. Helyezd hűtőbe, hogy megszilárduljon (legalább 3-4 óra).
A poharakat töltsd meg egyenletesen. A hűtési idő elengedhetetlen a panna cotta megfelelő állagának eléréséhez.
Tálalás előtt díszítsd friss gyümölcsökkel, például eperrel vagy málnával, és szórj rá néhány extra csokoládédarabot.
A gyümölcsök és a csokoládédarabok nem csak szép díszítést jelentenek, de friss és intenzív ízt is adnak a desszertnek.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.