Csokidarabos panna cotta pohárban

Csokidarabos panna cotta

A panna cotta egy klasszikus olasz desszert, amelyet az évek során számos változatban újragondoltak. Ez a csokidarabos változat egy gazdagabb és ízletesebb variáció, amely a csokoládé szerelmeseinek kedvez. A csokoládédarabok az étel minden falatjába izgalmas textúrát csempésznek, míg a friss gyümölcsök tökéletes egyensúlyt teremtenek az édességben. Ideális választás bármilyen különleges alkalomra.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 25 perc
320 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 ml Tejszín
60 g Cukor
1 tk. Vanília kivonat
4 db Zselatinlap
100 g Étcsokoládé (apró darabokra törve)
100 g Friss gyümölcs (pl. eper, málna)
100 ml Víz

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Áztasd be a zselatinlapokat hideg vízbe, hogy megpuhuljanak.

    Ne áztasd a zselatinlapokat túl sokáig, mert széteshetnek.

    2

    Egy közepes lábosban melegítsd fel a tejszínt és a cukrot közepes lángon, amíg a cukor teljesen feloldódik. Add hozzá a vanília kivonatot.

    Ügyelj arra, hogy a cukor teljesen feloldódjon, mielőtt hozzáadod a vaníliát. Ha nem használsz vanília kivonatot, használhatsz vaníliarudat is.

    3

    Nyomkodd ki a zselatinlapokat, és keverd a forró tejszínes keverékhez, amíg teljesen feloldódik.

    A zselatinlapokat alaposan nyomkodd ki, hogy ne kerüljön túl sok víz a tejszínes keverékbe.

    4

    Szűrd át a keveréket, hogy sima textúrát kapj, majd keverd hozzá az apróra tört csokoládédarabokat.

    A szűrés biztosítja, hogy a panna cotta sima és krémes legyen. A csokoládédarabokat óvatosan keverd hozzá, hogy ne olvadjanak meg teljesen.

    5

    Öntsd a keveréket elegáns poharakba, és hagyd hűlni. Helyezd hűtőbe, hogy megszilárduljon (legalább 3-4 óra).

    A poharakat töltsd meg egyenletesen. A hűtési idő elengedhetetlen a panna cotta megfelelő állagának eléréséhez.

    6

    Tálalás előtt díszítsd friss gyümölcsökkel, például eperrel vagy málnával, és szórj rá néhány extra csokoládédarabot.

    A gyümölcsök és a csokoládédarabok nem csak szép díszítést jelentenek, de friss és intenzív ízt is adnak a desszertnek.