Csokidarabos protein scone tálalva

Csokidarabos protein scone

A csokidarabos protein scone egy tökéletes egészséges alternatíva azok számára, akik szeretik a csokoládés péksüteményeket, de fehérjedúsabb változatra vágynak. A teljes kiőrlésű liszt és a vaníliás fehérjepor egyensúlyban tartja a tápértékeket, míg az étcsokoládé intenzív ízt ad a süteménynek. TIPP: Ha még gazdagabb csokoládés ízvilágra vágysz, használhatsz cukormentes étcsokoládét vagy akár kakaóbab töretet is. A tésztát ne keverd túl, hogy a scone könnyű és omlós maradjon! Ez az energiadús csokidarabos protein scone tökéletes választás edzés utáni nassolnivalónak vagy egy finom, tápláló reggelinek.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 18 perc
Teljes 33 perc
1650 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 6
180 g Teljes kiőrlésű liszt
50 g Vaníliás fehérjepor
10 g Sütőpor
1 csipet
80 g Étcsokoládé (minimum 70% kakaótartalom)
60 g Kókuszolaj
100 ml Mandulatej
40 g Méz
1 db Tojás

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra, és bélelj ki egy tepsit sütőpapírral.

    A sütőt érdemes előmelegíteni, mielőtt a scone-okat beteszed, hogy egyenletesen süljenek meg. A sütőpapír megakadályozza, hogy a tészta leragadjon.

    2

    Egy nagy tálban keverd össze a teljes kiőrlésű lisztet, a fehérjeport, a sütőport és a sót.

    A sütőport alaposan keverd el a liszttel, hogy egyenletesen keljen meg a tészta.

    3

    Az étcsokoládét vágd apró darabokra, majd tedd félre.

    A csokidarabok helyett használhatsz csokoládé cseppeket is.

    4

    Egy másik edényben keverd össze a kókuszolajat, a mandulatejet, a mézet és a tojást.

    A kókuszolajnak olvadtnak kell lennie, de ne legyen forró.

    5

    Öntsd a nedves hozzávalókat a száraz keverékhez, majd add hozzá az aprított csokoládét, és keverd össze, amíg egy egységes tésztát kapsz.

    Ne keverd túl a tésztát, csak éppen addig, amíg összeáll, különben kemény lesz a scone.

    6

    Lisztezett felületen formázd a tésztát kb. 2 cm vastagságúra, majd vágd háromszögekre vagy korongokra.

    A tésztát nedves késsel vagy formával vágd, hogy szép, egyenletes formákat kapj.

    7

    Helyezd a scone-okat a sütőpapíros tepsire, és süsd 15-18 percig, amíg aranybarnára sülnek.

    A sütési idő függ a sütőtől, figyelj a színére, és végezz tűpróbát, ha bizonytalan vagy.

    8

    Hagyd hűlni néhány percig, majd tálald frissen egy pohár mandulatej vagy görög joghurt társaságában.

    A scone frissen a legfinomabb, de légmentesen záródó dobozban 1-2 napig eltartható.