Frissen sült csokis keksz ropogós széllel és lágy belsővel

Csokis keksz

A Csokis keksz az egyik legkedveltebb sütemény, amelyet bárki könnyedén elkészíthet otthon. A tésztába belesült csokoládé darabkák, valamint a friss, omlós keksz alap egy igazán csábító kombinációt alkotnak. Az édes, csokoládés íz minden falatban jelen van, így nemcsak a gyerekek, hanem a felnőttek is imádni fogják.

Ez a sütemény remek választás lehet egy délutáni tea mellé, vagy akár ajándéknak is tökéletes. A csokis keksz az édességek igazi klasszikusa!

Előkészület 15 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 30 perc
250 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 5
250 g Liszt
100 g Vaj
150 g Cukor
1 db Tojás
100 g Étcsokoládé darabok
1 tk Sütőpor
1 tk Vaníliakivonat
0.5 tk Info

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra, és bélelj ki egy tepsit sütőpapírral.

    A sütőpapír megakadályozza, hogy a kekszek leragadjanak.

    2

    Keverd össze a lisztet, a sütőport és a sót egy tálban.

    A sütőpor egyenletes eloszlása fontos a megfelelő állag eléréséhez.

    3

    Egy másik tálban habosítsd fel a vajat a cukorral, majd add hozzá a tojást és a vaníliakivonatot.

    A vaj legyen szobahőmérsékletű, így könnyebb habosra keverni. A habosra keverés biztosítja a kekszek puha állagát.

    4

    Keverd össze a száraz hozzávalókat a vajas keverékkel, majd add hozzá az étcsokoládé darabokat.

    Ne keverd túl a tésztát, csak épp annyira, hogy összeálljon, különben kemények lesznek a kekszek.

    5

    Formázz kis golyókat a tésztából, és helyezd őket a tepsire. Nyomd őket kissé laposra.

    A golyók legyenek egyforma méretűek, hogy egyenletesen süljenek. A lapítás mértékétől függ a kekszek vastagsága.

    6

    Süsd 10-12 percig, amíg a kekszek aranybarnák nem lesznek.

    Figyeld a sütőt, mert a sütési idő függ a sütő teljesítményétől. Akkor jó, ha a kekszek széle aranybarna, a közepe pedig még puha.