Egy nagy tálban keverd össze a darált kekszet, a kakaóport és a porcukrot.
Érdemes a kekszet aprítógépben ledarálni, de egy zacskóban, sodrófával is összetörheted.
Lassan add hozzá a tejet, a vajat és a vaníliakivonatot, majd gyúrd össze, hogy egyenletes, formázható masszát kapj.
A vajat olvaszd meg, de ne legyen forró. A tej mennyisége a keksz típusától függően változhat, adj hozzá annyit, hogy összeálljon a massza.
Nyújtsd ki a masszát sütőpapírra kb. 5 mm vastagságú téglalap alakúra.
A sütőpapír megkönnyíti a feltekerést. Ha ragad a massza, tegyél rá még egy réteg sütőpapírt nyújtás közben.
Kend meg a kinyújtott masszát egyenletesen a választott töltelékkel (nutella, mascarpone vagy más krém).
A töltelék ne legyen túl folyékony, mert kifolyik a tekercsből. A nutellát érdemes kicsit felmelegíteni, hogy könnyebben kenhető legyen.
Óvatosan tekerd fel a masszát szorosan, mint egy roládot, a sütőpapír segítségével.
A sütőpapírral együtt tekerd fel a roládot, majd a végén húzd ki a papírt.
Csomagold a tekercset frissentartó fóliába, és tedd a hűtőbe legalább 2 órára, hogy megszilárduljon.
Minél tovább hűl a tekercs, annál könnyebb lesz szeletelni.
Tálalás előtt szeleteld fel, és ízlés szerint szórd meg porcukorral vagy díszítsd csokoládéval.
A szeleteléshez használj éles kést, és töröld meg minden szelet után, hogy szép szeleteket kapj.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.