Csokis-mogyorókrémes naan kenyér tálalva

Csokis-mogyorókrémes naan

A naan kenyér sós változatai után édes töltelékekkel is egyre népszerűbb – különösen, ha egy klasszikus kedvenc, a mogyorókrém kerül bele. Ez a recept tökéletes kombinációja a puha tésztának és az olvadt, csokoládés belsőnek. Ahogy a naan sül a forró serpenyőben, a mogyorókrém enyhén megolvad, és a vajas, enyhén pirult tészta közepén lágy töltelékké válik. A konyha megtelik az olvasztott csoki és sült kenyér illatával – egyszerűen ellenállhatatlan. Tipp: kenés előtt a mogyorókrémet kissé felmelegítheted, hogy könnyebben elterül a tésztán. Arra figyelj, hogy ne tegyél belőle túl sokat, mert kifolyhat sütés közben. Ez a naan kiváló választás desszertként, vagy egy különleges, meleg reggeli részeként. Főleg frissen tálalva érvényesül igazán a csokis töltelék selymessége.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 35 perc
1680 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 6
300 g Búzaliszt
7 g Szárított élesztő
10 g Cukor
4 g
120 g Joghurt
100 ml Langyos víz
15 ml Olívaolaj
120 g Mogyorókrém (csokoládés)
20 g Olvasztott vaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, az élesztőt, a cukrot és a sót – ez adja a naan tésztájának alapját.

    Az élesztőt ne érintkeztesd közvetlenül a sóval, mert az gátolja a kelést. Keverd el először a liszttel.

    2

    Add hozzá a joghurtot, a langyos vizet és az olívaolajat, majd gyúrd sima, rugalmas tésztává.

    A joghurt szobahőmérsékletű legyen, hogy ne hűtse le a tésztát.

    3

    Gyúrd legalább 10 percig, hogy a tészta ruganyos és egységes állagú legyen. Ha ragad, adj hozzá kevés lisztet.

    A tésztát géppel is gyúrhatod, de kézzel is tökéletes lesz, ha elég ideig gyúrod.

    4

    Takard le a tésztát, és hagyd meleg helyen kelni 1 órán át, amíg a duplájára nő. A tészta ilyenkor puha és könnyű lesz.

    A tésztát kelesztheted a sütőben is, alacsony hőfokon (kb. 30°C).

    5

    Oszd a megkelt tésztát 6 egyenlő részre, majd formázz belőlük gombócokat, és nyújtsd ki ovális formájúra.

    A gombócokat hagyd pihenni 5-10 percig, mielőtt kinyújtanád, így könnyebb lesz vele dolgozni.

    6

    A kinyújtott naan egyik felére kenj mogyorókrémet, ügyelve arra, hogy ne kerüljön a szélére. Hajtsd rá a másik felét, és óvatosan nyomd le.

    A mogyorókrém legyen szobahőmérsékletű, így könnyebben kenhető.

    7

    Lazán nyújtsd tovább a töltött naan-t, hogy egyenletes vastagságú legyen, de a krém ne szivárogjon ki.

    Ha a krém nagyon folyékony, tedd be a hűtőbe egy kicsit, hogy megszilárduljon.

    8

    Forrósíts fel egy serpenyőt közepes lángon, majd süsd a naanokat oldalanként 1-2 percig, amíg enyhén megpirulnak.

    A serpenyő legyen elég forró, hogy a naan gyorsan megsüljön, de ne égesd meg.

    9

    A forró naanokat kend meg olvasztott vajjal – ez fényt és még gazdagabb ízt ad nekik.

    A vaj helyett használhatsz olvasztott ghít (tisztított vajat) is, ami még gazdagabb ízt ad.

    10

    Tálald melegen – önmagában is kiváló, de egy pohár tejjel vagy fagylalttal is tálalható desszertként.

    A naan melegen a legfinomabb, de ha marad, másnap is fogyasztható, érdemes egy kicsit megmelegíteni sütőben vagy mikróban.