Csokis muffin puha tésztával, olvadt csokoládédarabokkal a belsejében

Csokis muffin

A Csokis muffin az egyik legnépszerűbb amerikai sütemény, amely gyorsan meghódította a világot, és mára már minden cukrászda és háztartás alapdarabjává vált. Az étel története a 20. század közepére vezethető vissza, amikor az amerikai háziasszonyok gyors és egyszerű süteményeket kezdtek keresni, amelyeket a reggeli kávé mellé, vagy éppen uzsonnára fogyaszthattak.

A muffinok alapja puha tészta, amelybe gazdagon kerülnek a csokoládé darabkák, így minden falat egy igazi csokoládé élmény. A csokis muffin egyszerűen elkészíthető, de egy kis csavar adhat neki egyediséget, például egy kis vanília, fahéj vagy akár aszalt gyümölcs is kerülhet bele. Az étel nemcsak finom, hanem rendkívül változatos is, hiszen a csokoládé és a tészta kombinációja számtalan módon variálható.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 35 perc
450 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 5
200 g Liszt
150 g Cukor
50 g Kakaópor
100 g Étcsokoládé
2 db Tojás
100 g Vaj
100 ml Tej
1 csomag Sütőpor
1 tk Vaníliakivonat
1 csipet Info

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    A száraz hozzávalókat - lisztet, kakaóport, sütőport és sót - összekeverjük egy tálban.

    A száraz hozzávalók alapos összekeverése biztosítja, hogy a sütőpor egyenletesen oszlik el, és a muffinok egyenletesen emelkedjenek.

    2

    Egy másik tálban habosra keverjük a vajat a cukorral, majd hozzáadjuk a tojásokat, a vaníliakivonatot és a tejet.

    A vaj legyen szobahőmérsékletű, hogy könnyen habosra lehessen keverni a cukorral. A habosra keverés fontos a muffinok könnyedségéhez.

    3

    A nedves hozzávalókat hozzáöntjük a száraz keverékhez, és sima tésztává dolgozzuk.

    Ne keverd túl a tésztát, csak addig, amíg a száraz hozzávalók éppen el nem keverednek a nedvesekkel. A túlkeverés kemény muffinokat eredményezhet.

    4

    Hozzáadjuk az apróra vágott étcsokoládét, majd a tésztát a muffin formákba kanalazzuk.

    A csokoládét lisztbe forgathatod, hogy ne süllyedjen le a muffinok aljára. A formákat kb. 2/3-ig töltsd meg.

    5

    180°C-ra előmelegített sütőben kb. 20-25 perc alatt készre sütjük.

    A sütési idő sütőfüggő, végezz tűpróbát! Ha a tű tisztán jön ki a muffinok közepéből, akkor megsültek.

    6

    A muffinokat hagyjuk kihűlni, majd tálaljuk.

    A muffinokat rácson hagyd kihűlni, hogy ne ázzanak el. Porcukorral megszórva vagy csokoládé ganache-sal díszítve tálalhatod.