A Csokis muffin az egyik legnépszerűbb amerikai sütemény, amely gyorsan meghódította a világot, és mára már minden cukrászda és háztartás alapdarabjává vált. Az étel története a 20. század közepére vezethető vissza, amikor az amerikai háziasszonyok gyors és egyszerű süteményeket kezdtek keresni, amelyeket a reggeli kávé mellé, vagy éppen uzsonnára fogyaszthattak.
A muffinok alapja puha tészta, amelybe gazdagon kerülnek a csokoládé darabkák, így minden falat egy igazi csokoládé élmény. A csokis muffin egyszerűen elkészíthető, de egy kis csavar adhat neki egyediséget, például egy kis vanília, fahéj vagy akár aszalt gyümölcs is kerülhet bele. Az étel nemcsak finom, hanem rendkívül változatos is, hiszen a csokoládé és a tészta kombinációja számtalan módon variálható.
A száraz hozzávalókat - lisztet, kakaóport, sütőport és sót - összekeverjük egy tálban.
A száraz hozzávalók alapos összekeverése biztosítja, hogy a sütőpor egyenletesen oszlik el, és a muffinok egyenletesen emelkedjenek.
Egy másik tálban habosra keverjük a vajat a cukorral, majd hozzáadjuk a tojásokat, a vaníliakivonatot és a tejet.
A vaj legyen szobahőmérsékletű, hogy könnyen habosra lehessen keverni a cukorral. A habosra keverés fontos a muffinok könnyedségéhez.
A nedves hozzávalókat hozzáöntjük a száraz keverékhez, és sima tésztává dolgozzuk.
Ne keverd túl a tésztát, csak addig, amíg a száraz hozzávalók éppen el nem keverednek a nedvesekkel. A túlkeverés kemény muffinokat eredményezhet.
Hozzáadjuk az apróra vágott étcsokoládét, majd a tésztát a muffin formákba kanalazzuk.
A csokoládét lisztbe forgathatod, hogy ne süllyedjen le a muffinok aljára. A formákat kb. 2/3-ig töltsd meg.
180°C-ra előmelegített sütőben kb. 20-25 perc alatt készre sütjük.
A sütési idő sütőfüggő, végezz tűpróbát! Ha a tű tisztán jön ki a muffinok közepéből, akkor megsültek.
A muffinokat hagyjuk kihűlni, majd tálaljuk.
A muffinokat rácson hagyd kihűlni, hogy ne ázzanak el. Porcukorral megszórva vagy csokoládé ganache-sal díszítve tálalhatod.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.