Csokis trüffeltorta selymes csokoládékrémmel

Csokis trüffeltorta

A trüffeltorta a klasszikus francia cukrászat egyik legnépszerűbb desszertje. Az intenzív csokoládéíz és a selymes, lágy krém tökéletesen kiegészíti a sűrű, puha tortaalapot. Eredetileg a híres francia csokoládétrüffel inspirálta ezt a süteményt, amely azóta világszerte a csokoládérajongók egyik kedvenc édességévé vált. Ez a recept ideális választás ünnepi alkalmakra vagy egy elegáns desszertként egy romantikus vacsorához.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 50 perc
4200 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 10
300 g Étcsokoládé
200 g Vaj
150 g Kristálycukor
5 db Tojás
200 ml Tejszín
50 g Kakaópor
50 g Liszt
1 csipet
1 cs. Vaníliás cukor
50 g Porcukor

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Melegítsd elő a sütőt 160°C-ra. Vajazz ki egy 20 cm-es tortaformát, és béleld ki sütőpapírral.

    A sütőpapír megakadályozza, hogy a torta leragadjon, és megkönnyíti a kivételt. Ha nincs sütőpapír, alaposan lisztezd ki a formát.

    2

    Olvaszd fel az étcsokoládét és a vajat vízgőz felett, majd keverd simára.

    Ügyelj arra, hogy a vízgőz ne érjen a tál aljához, különben a csokoládé megéghet. Használhatsz mikrót is, de figyelj rá, hogy ne melegítsd túl.

    3

    Egy külön tálban verd fel a tojásokat a kristálycukorral és a vaníliás cukorral, amíg világos és habos állagú nem lesz.

    A jó eredmény érdekében használj szobahőmérsékletű tojásokat. A habos állag eléréséhez használhatsz elektromos habverőt.

    4

    Szitáld hozzá a kakaóport, a lisztet és a sót, majd óvatosan forgasd bele a tojásos keverékbe.

    A szitálás segít elkerülni a csomókat, és könnyedebbé teszi a tésztát. Ne keverd túl, csak amíg éppen összeáll.

    5

    Öntsd hozzá az olvasztott csokoládét, és keverd addig, amíg egyenletes masszát nem kapsz.

    A csokoládé ne legyen túl forró, mielőtt hozzáadod a tojásos keverékhez, mert a tojások kicsapódhatnak.

    6

    Öntsd a masszát a tortaformába, és süsd 25-30 percig, amíg a szélek megszilárdulnak, de a belseje még kissé lágy marad.

    A sütési idő sütőfüggő, ezért érdemes tűpróbával ellenőrizni. Ha a tűre ragad a tészta, süsd még pár percig.

    7

    Hagyd a tortát teljesen kihűlni, majd készítsd el a trüffelkrémet: forrósítsd fel a tejszínt, és öntsd rá az apróra tört étcsokoládéra. Keverd simára, majd hagyd kissé hűlni.

    A krém akkor lesz a legfinomabb, ha jó minőségű étcsokoládét használsz. A tejszín ne forrjon fel, csak melegítsd fel.

    8

    Öntsd a trüffelkrémet a torta tetejére, és egyenletesen oszlasd el rajta.

    Ha a krém túl folyékony, tedd rövid időre a hűtőbe, hogy kicsit megszilárduljon.

    9

    Tedd hűtőbe legalább 2 órára, hogy a csokoládékrém megszilárduljon.

    Ha sietsz, a fagyasztóban is hűtheted rövidebb ideig, de figyelj, hogy ne fagyjon meg teljesen.

    10

    Szórd meg porcukorral, kakaóporral vagy csokoládéforgáccsal, majd szeletelve tálald.

    A díszítéshez használhatsz friss gyümölcsöket, például málnát vagy epret is, hogy még mutatósabb legyen a torta.