Melegítsd elő a sütőt 160°C-ra. Vajazz ki egy 20 cm-es tortaformát, és béleld ki sütőpapírral.
A sütőpapír megakadályozza, hogy a torta leragadjon, és megkönnyíti a kivételt. Ha nincs sütőpapír, alaposan lisztezd ki a formát.
Olvaszd fel az étcsokoládét és a vajat vízgőz felett, majd keverd simára.
Ügyelj arra, hogy a vízgőz ne érjen a tál aljához, különben a csokoládé megéghet. Használhatsz mikrót is, de figyelj rá, hogy ne melegítsd túl.
Egy külön tálban verd fel a tojásokat a kristálycukorral és a vaníliás cukorral, amíg világos és habos állagú nem lesz.
A jó eredmény érdekében használj szobahőmérsékletű tojásokat. A habos állag eléréséhez használhatsz elektromos habverőt.
Szitáld hozzá a kakaóport, a lisztet és a sót, majd óvatosan forgasd bele a tojásos keverékbe.
A szitálás segít elkerülni a csomókat, és könnyedebbé teszi a tésztát. Ne keverd túl, csak amíg éppen összeáll.
Öntsd hozzá az olvasztott csokoládét, és keverd addig, amíg egyenletes masszát nem kapsz.
A csokoládé ne legyen túl forró, mielőtt hozzáadod a tojásos keverékhez, mert a tojások kicsapódhatnak.
Öntsd a masszát a tortaformába, és süsd 25-30 percig, amíg a szélek megszilárdulnak, de a belseje még kissé lágy marad.
A sütési idő sütőfüggő, ezért érdemes tűpróbával ellenőrizni. Ha a tűre ragad a tészta, süsd még pár percig.
Hagyd a tortát teljesen kihűlni, majd készítsd el a trüffelkrémet: forrósítsd fel a tejszínt, és öntsd rá az apróra tört étcsokoládéra. Keverd simára, majd hagyd kissé hűlni.
A krém akkor lesz a legfinomabb, ha jó minőségű étcsokoládét használsz. A tejszín ne forrjon fel, csak melegítsd fel.
Öntsd a trüffelkrémet a torta tetejére, és egyenletesen oszlasd el rajta.
Ha a krém túl folyékony, tedd rövid időre a hűtőbe, hogy kicsit megszilárduljon.
Tedd hűtőbe legalább 2 órára, hogy a csokoládékrém megszilárduljon.
Ha sietsz, a fagyasztóban is hűtheted rövidebb ideig, de figyelj, hogy ne fagyjon meg teljesen.
Szórd meg porcukorral, kakaóporral vagy csokoládéforgáccsal, majd szeletelve tálald.
A díszítéshez használhatsz friss gyümölcsöket, például málnát vagy epret is, hogy még mutatósabb legyen a torta.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.