Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra, miközben elkészíted a tésztát.
A pontos sütési hőmérséklet a sütőd típusától függően változhat. Használj sütőhőmérőt a pontos beállításhoz.
Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, cukrot, kakaóport, sütőport, sót és vaníliás cukrot.
A száraz hozzávalókat érdemes átszitálni, hogy elkerüld a csomókat a tésztában.
Egy másik tálban verd fel a tojásokat, add hozzá az olajat és a tejet, majd keverd simára.
A tojásokat érdemes szobahőmérsékletűen használni, hogy jobban felverődjenek és könnyebben elkeveredjenek a többi hozzávalóval.
Olvaszd meg az étcsokoládét, majd keverd bele a tésztába, hogy gazdag csokoládés ízt kapj.
Az étcsokoládét vízgőz felett vagy mikrohullámú sütőben olvaszd meg, ügyelve arra, hogy ne égjen meg. Ha mikrohullámú sütőben olvasztod, 30 másodpercenként keverd meg.
A nedves hozzávalókat fokozatosan add a száraz hozzávalókhoz, és keverd addig, amíg csomómentes tésztát nem kapsz.
Ne keverd túl a tésztát, mert akkor kemények lesznek a cupcake-ek. Csak addig keverd, amíg a hozzávalók össze nem állnak.
A tésztát oszd el muffin formákba, mindegyiket körülbelül 2/3-ig töltsd meg.
Használj fagylaltos kanalat vagy mérőpoharat, hogy egyenletesen oszd el a tésztát a formákban.
Süsd a cupcake-eket 20-25 percig, amíg aranybarnára sülnek, és egy fogpiszkálóval tesztelve tisztán kijön.
A sütési idő a sütőd típusától függően változhat. 20 perc után ellenőrizd a cupcake-eket fogpiszkálóval. Ha a fogpiszkáló tisztán jön ki, akkor megsültek.
Hagyd a cupcake-eket teljesen kihűlni, mielőtt rákerülne a csokoládékrém és a pillecukor.
A kihűlésre azért van szükség, mert a meleg cupcake-eken a krém megolvadna.
A tejszínt verd habbá, majd keverd hozzá a porcukrot és egy kevés olvasztott csokoládét, hogy selymes krémet kapj.
A tejszínnek nagyon hidegnek kell lennie ahhoz, hogy jól felverhető legyen. A porcukrot szitáld át, hogy ne legyenek benne csomók.
A krémet kanalazd vagy habzsák segítségével nyomd a cupcake-ek tetejére, majd díszítsd pillecukorral.
A habzsák használata egyenletesebb és szebb díszítést tesz lehetővé. A pillecukrot közvetlenül tálalás előtt tedd a krémre, hogy ne olvadjon el.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.