Frissen sült csokoládékrémes cupcake pillecukorral

Csokoládékrémes Cupcake Pillecukorral

A csokoládékrémes cupcake pillecukorral az egyik legkedveltebb desszert, amely a gazdag csokoládé ízét ötvözi a pillecukor könnyedségével. Ez a sütemény az amerikai gasztronómiában vált igazán népszerűvé, ahol a pillecukor a s\'mores édességek alapja. A krémes csokoládé és a puha pillecukor kombinációja mindenkit elvarázsol, legyen szó családi összejövetelről vagy baráti találkozóról. Ez a cupcake garantáltan mosolyt csal minden édesszájú arcára.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 40 perc
1800 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 12
150 g Liszt
100 g Cukor
2 db Tojás
50 ml Olaj
100 ml Tej
2 ek. Kakaópor
100 g Étcsokoládé
1 cs. Vaníliás cukor
1 tk. Sütőpor
1 csipet
100 g Pillecukor
100 ml Tejszín
50 g Porcukor

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra, miközben elkészíted a tésztát.

    A pontos sütési hőmérséklet a sütőd típusától függően változhat. Használj sütőhőmérőt a pontos beállításhoz.

    2

    Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, cukrot, kakaóport, sütőport, sót és vaníliás cukrot.

    A száraz hozzávalókat érdemes átszitálni, hogy elkerüld a csomókat a tésztában.

    3

    Egy másik tálban verd fel a tojásokat, add hozzá az olajat és a tejet, majd keverd simára.

    A tojásokat érdemes szobahőmérsékletűen használni, hogy jobban felverődjenek és könnyebben elkeveredjenek a többi hozzávalóval.

    4

    Olvaszd meg az étcsokoládét, majd keverd bele a tésztába, hogy gazdag csokoládés ízt kapj.

    Az étcsokoládét vízgőz felett vagy mikrohullámú sütőben olvaszd meg, ügyelve arra, hogy ne égjen meg. Ha mikrohullámú sütőben olvasztod, 30 másodpercenként keverd meg.

    5

    A nedves hozzávalókat fokozatosan add a száraz hozzávalókhoz, és keverd addig, amíg csomómentes tésztát nem kapsz.

    Ne keverd túl a tésztát, mert akkor kemények lesznek a cupcake-ek. Csak addig keverd, amíg a hozzávalók össze nem állnak.

    6

    A tésztát oszd el muffin formákba, mindegyiket körülbelül 2/3-ig töltsd meg.

    Használj fagylaltos kanalat vagy mérőpoharat, hogy egyenletesen oszd el a tésztát a formákban.

    7

    Süsd a cupcake-eket 20-25 percig, amíg aranybarnára sülnek, és egy fogpiszkálóval tesztelve tisztán kijön.

    A sütési idő a sütőd típusától függően változhat. 20 perc után ellenőrizd a cupcake-eket fogpiszkálóval. Ha a fogpiszkáló tisztán jön ki, akkor megsültek.

    8

    Hagyd a cupcake-eket teljesen kihűlni, mielőtt rákerülne a csokoládékrém és a pillecukor.

    A kihűlésre azért van szükség, mert a meleg cupcake-eken a krém megolvadna.

    9

    A tejszínt verd habbá, majd keverd hozzá a porcukrot és egy kevés olvasztott csokoládét, hogy selymes krémet kapj.

    A tejszínnek nagyon hidegnek kell lennie ahhoz, hogy jól felverhető legyen. A porcukrot szitáld át, hogy ne legyenek benne csomók.

    10

    A krémet kanalazd vagy habzsák segítségével nyomd a cupcake-ek tetejére, majd díszítsd pillecukorral.

    A habzsák használata egyenletesebb és szebb díszítést tesz lehetővé. A pillecukrot közvetlenül tálalás előtt tedd a krémre, hogy ne olvadjon el.