Csokoládékrémes és mogyorós gnocchi tálalva

Csokoládékrémes és mogyorós gnocchi

A csokoládékrémes és mogyorós gnocchi egy igazi luxus desszert, amely a gazdag csokoládékrémet és a pirított mogyoró roppanósságát ötvözi. A gnocchi lágy textúrája tökéletesen felszívja a selymes csokoládészószt, miközben a pirított mogyoró ízes és ropogós kontrasztot ad. Ez a recept tökéletes választás azok számára, akik szeretik az intenzív csokoládé ízeket, és egy különleges desszerttel szeretnék meglepni magukat vagy vendégeiket.

Előkészület 30 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 40 perc
780 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Burgonya
150 g Liszt
1 db Tojás
120 g Étcsokoládékrém
80 g Pirított mogyoró
100 ml Tejszín
40 g Méz
30 g Vaj
30 g Porcukor
1 tk. Vanília kivonat
1 csipet

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Főzd meg a burgonyát héjában sós vízben kb. 20 perc alatt, amíg teljesen meg nem puhul.

    A burgonya főzési ideje függ a méretétől. Szúrd meg egy villával, hogy ellenőrizd, megpuhult-e.

    2

    Hámozd meg a burgonyát, majd még melegen törd át egy krumplinyomón vagy villával egy tálban.

    A meleg burgonya könnyebben áttörhető, így elkerülheted a csomókat.

    3

    Hagyd a tört burgonyát kissé kihűlni, majd add hozzá a tojást, a sót és a lisztet. Gyúrd össze egy lágy, de nem ragacsos tésztává.

    A liszt mennyisége függ a burgonya nedvességtartalmától. Lehet, hogy több vagy kevesebb lisztre lesz szükséged. Óvatosan adagold a lisztet, hogy ne legyen túl kemény a tészta.

    4

    Oszd a tésztát több részre, és sodord ki hengerekké. Egy éles késsel vágd kb. 2 cm-es darabokra.

    A tésztát lisztezett felületen sodord, hogy ne ragadjon le. Az éles kés segít a szép, egyenletes darabok vágásában.

    5

    Forralj fel egy nagy lábos vizet, majd adj hozzá sót. Főzd a gnocchikat kis adagokban, amíg fel nem jönnek a víz felszínére (kb. 2 perc), majd szűrd le őket.

    A gnocchi akkor van kész, amikor feljön a víz felszínére. Ne főzd túl, mert széteshet.

    6

    Egy serpenyőben olvaszd meg a vajat, majd pirítsd meg benne a kifőtt gnocchikat, hogy kissé aranybarnára piruljanak.

    A vajat ne hevítsd túl magas hőfokon, mert megéghet. A gnocchit óvatosan forgasd, hogy ne törjön össze.

    7

    Egy kis lábosban keverd össze a tejszínt, a mézet és a vanília kivonatot, majd közepes lángon kezdd el melegíteni.

    A tejszínt ne forrald fel, csak melegítsd, hogy a méz feloldódjon.

    8

    Add hozzá az étcsokoládékrémet, és keverd addig, amíg a szósz teljesen egynemű és selymes lesz.

    Használj jó minőségű étcsokoládékrémet a legjobb ízhatás érdekében.

    9

    Egy száraz serpenyőben pirítsd meg a durvára vágott mogyorót, hogy intenzívebb ízt kapjon.

    A mogyorót folyamatosan kevergesd, hogy ne égjen meg. Akkor jó, ha illatos és enyhén megbarnult.

    10

    Öntsd a csokoládékrémet a pirított gnocchikra, majd óvatosan forgasd össze, hogy minden darabot bevonjon.

    Ne öntsd az összes csokoládékrémet egyszerre a gnocchira, hanem fokozatosan adagold, hogy elkerüld a túl sok szószot.

    11

    Szórd meg a pirított mogyoróval és porcukorral a tökéletes ízhatás érdekében.

    A mogyorót közvetlenül tálalás előtt szórd a gnocchira, hogy ropogós maradjon.

    12

    Tálald azonnal, melegen, egy kevés extra csokoládékrémmel és mogyoróval díszítve!

    A meleg tálalás kiemeli a csokoládé ízét és a gnocchi textúráját.