Főzd meg a burgonyát héjában sós vízben kb. 20 perc alatt, amíg teljesen meg nem puhul.
A burgonya főzési ideje függ a méretétől. Szúrd meg egy villával, hogy ellenőrizd, megpuhult-e.
Hámozd meg a burgonyát, majd még melegen törd át egy krumplinyomón vagy villával egy tálban.
A meleg burgonya könnyebben áttörhető, így elkerülheted a csomókat.
Hagyd a tört burgonyát kissé kihűlni, majd add hozzá a tojást, a sót és a lisztet. Gyúrd össze egy lágy, de nem ragacsos tésztává.
A liszt mennyisége függ a burgonya nedvességtartalmától. Lehet, hogy több vagy kevesebb lisztre lesz szükséged. Óvatosan adagold a lisztet, hogy ne legyen túl kemény a tészta.
Oszd a tésztát több részre, és sodord ki hengerekké. Egy éles késsel vágd kb. 2 cm-es darabokra.
A tésztát lisztezett felületen sodord, hogy ne ragadjon le. Az éles kés segít a szép, egyenletes darabok vágásában.
Forralj fel egy nagy lábos vizet, majd adj hozzá sót. Főzd a gnocchikat kis adagokban, amíg fel nem jönnek a víz felszínére (kb. 2 perc), majd szűrd le őket.
A gnocchi akkor van kész, amikor feljön a víz felszínére. Ne főzd túl, mert széteshet.
Egy serpenyőben olvaszd meg a vajat, majd pirítsd meg benne a kifőtt gnocchikat, hogy kissé aranybarnára piruljanak.
A vajat ne hevítsd túl magas hőfokon, mert megéghet. A gnocchit óvatosan forgasd, hogy ne törjön össze.
Egy kis lábosban keverd össze a tejszínt, a mézet és a vanília kivonatot, majd közepes lángon kezdd el melegíteni.
A tejszínt ne forrald fel, csak melegítsd, hogy a méz feloldódjon.
Add hozzá az étcsokoládékrémet, és keverd addig, amíg a szósz teljesen egynemű és selymes lesz.
Használj jó minőségű étcsokoládékrémet a legjobb ízhatás érdekében.
Egy száraz serpenyőben pirítsd meg a durvára vágott mogyorót, hogy intenzívebb ízt kapjon.
A mogyorót folyamatosan kevergesd, hogy ne égjen meg. Akkor jó, ha illatos és enyhén megbarnult.
Öntsd a csokoládékrémet a pirított gnocchikra, majd óvatosan forgasd össze, hogy minden darabot bevonjon.
Ne öntsd az összes csokoládékrémet egyszerre a gnocchira, hanem fokozatosan adagold, hogy elkerüld a túl sok szószot.
Szórd meg a pirított mogyoróval és porcukorral a tökéletes ízhatás érdekében.
A mogyorót közvetlenül tálalás előtt szórd a gnocchira, hogy ropogós maradjon.
Tálald azonnal, melegen, egy kevés extra csokoládékrémmel és mogyoróval díszítve!
A meleg tálalás kiemeli a csokoládé ízét és a gnocchi textúráját.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.