Csokoládés kuglóf aranybarna és csokoládé mázzal

Csokoládés kuglóf

A csokoládés kuglóf egy igazi klasszikus desszert, amelyet a csokoládé gazdag íze és puha textúrája tesz ellenállhatatlanná. Ez a recept tökéletes választás lehet családi összejövetelekre vagy egy baráti délutáni teázáshoz. Az olvasztott csokoládé és a puha tészta harmóniája mindenkit elvarázsol. Próbáld ki, és varázsolj mosolyt a szeretteid arcára ezzel a finomsággal!

Előkészület 20 perc
Elkészítés 45 perc
Teljes 1 óra 5 perc
300 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 12
250 g Liszt
150 g Cukor
150 g Vaj
150 g Étcsokoládé (olvasztott)
3 db Tojás
100 ml Tej
1 tk. Sütőpor
2 ek. Kakaópor
1 csomag Vaníliás cukor
2 ek. Porcukor (szóráshoz)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra, és vajazz ki egy kuglófformát. TIPP: Lisztezéssel akadályozd meg, hogy a sütemény leragadjon.

    A vajat olvasztott állapotban könnyebb eloszlatni a formában. A liszt helyett kakaóport is használhatsz, így elkerülheted a fehér foltokat a kuglófon.

    2

    Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, sütőport és kakaóport. TIPP: Szitáld át a száraz hozzávalókat, hogy csomómentes legyen.

    A sütőpor frissességét ellenőrizheted: egy kiskanálnyit tegyél egy pohár forró vízbe. Ha pezseg, akkor jó.

    3

    Egy másik tálban habosítsd fel a vajat a cukorral és a vaníliás cukorral, majd egyesével add hozzá a tojásokat.

    A vaj legyen szobahőmérsékletű, így könnyebben habosítható. A tojásokat is érdemes elővenni a hűtőből legalább fél órával korábban.

    4

    Olvaszd fel az étcsokoládét, és keverd a vajas-tojásos keverékhez.

    A csokoládét vízgőz felett vagy mikróban olvaszd fel, de vigyázz, nehogy megégjen. Ha vízgőz felett olvasztod, ne érjen a tál alja a vízhez.

    5

    Lassan add hozzá a száraz hozzávalókat a vajas keverékhez, felváltva a tejjel, amíg sima tésztát nem kapsz. TIPP: Ne keverd túl, hogy a sütemény puha maradjon.

    A száraz és nedves hozzávalókat 2-3 részletben add hozzá, hogy egyenletesen elkeveredjenek. A tejet is szobahőmérsékletűen add hozzá.

    6

    Öntsd a tésztát az előkészített kuglófformába, és simítsd el a tetejét. TIPP: Egy spatula segítségével egyenletesen oszlasd el.

    Ha szeretnéd, a tészta egy részébe keverhetsz apróra vágott diót vagy csokoládédarabokat.

    7

    Süsd a kuglófot 40-45 percig, vagy amíg egy tű tisztán jön ki belőle. TIPP: Ne nyisd ki a sütőt az első 30 percben, hogy a sütemény ne essen össze.

    Ha a teteje túl gyorsan barnulna, takard le alufóliával.

    8

    Hűtsd le a kuglófot a formában 10 percig, majd borítsd ki egy rácsra teljesen kihűlni.

    Ha a kuglóf nehezen jön ki a formából, tegyél rá egy nedves konyharuhát pár percre.

    9

    Szórd meg porcukorral, és szeleteld fel. TIPP: Tálalhatod olvasztott csokoládéval vagy tejszínhabbal is.

    A porcukrot szitáld át, hogy ne legyenek benne csomók.