Az étcsokoládét olvaszd fel gőz fölött, majd hagyd kicsit hűlni.
Ügyelj rá, hogy a csokoládé ne égjen meg a gőz fölött. Használj alacsony hőfokot és időnként keverd meg.
A tejszínt verd kemény habbá, majd óvatosan keverd össze a mascarponével, porcukorral és vaníliakivonattal.
A tejszín legyen jól lehűtve, mielőtt felvered, így könnyebben keményedik meg. Ne keverd túl a mascarponét, mert folyóssá válhat.
A mascarponés krémből vegyél ki egy kisebb adagot, és keverd össze az olvasztott csokoládéval, hogy csokoládés krémet kapj.
A csokoládé és a krém hőmérséklete legyen hasonló, hogy ne csapódjon ki a csokoládé.
Rétegezd a hozzávalókat poharakba: kezdj egy réteg babapiskótával, majd tegyél rá egy réteg csokoládés krémet, és kanalazz rá mascarponés krémet.
A babapiskótát mártsd bele egy kis kávéba vagy rumos tejbe, hogy még ízletesebb legyen.
Ismételd a rétegezést, amíg a pohár meg nem telik, a tetejére csokoládéforgácsot szórj díszítésként.
A rétegezésnél figyelj, hogy a pohár széleinél is látszódjanak a rétegek, így szebb lesz a végeredmény.
Hűtsd a pohárkrémeket legalább 1 órán át, hogy az ízek összeérjenek, majd tálald.
A hűtés során a babapiskóta megpuhul és az ízek jobban összeérnek. Akár egy éjszakán át is hűtheted.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.