Csokoládés sorbet házi készítésű gazdag desszert

Csokoládés sorbet

A csokoládés sorbet egy igazi klasszikus desszert, amely az intenzív kakaós ízt és a jeges frissességet ötvözi. Az étcsokoládé évezredek óta a világ egyik legkedveltebb édessége, amelyet az aztékok és maják már az ősi időkben is fogyasztottak. A sorbet története az ókori Rómáig nyúlik vissza, amikor mézzel és gyümölcslével ízesített havat hűtöttek le. A modern változatban a csokoládé mély aromája és a jégkristályos textúra tökéletes egyensúlyt alkot, így egy könnyed, mégis gazdag desszertet kapunk. Képzeld el, ahogy egy kanál csokoládés sorbet elolvad a szádban, felfedve a kakaó mély, krémes ízét és a hűsítő élményt!

Előkészület 10 perc
Elkészítés 5 perc
Teljes 15 perc
180 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
300 ml Víz
120 g Kristálycukor
50 g Kakaópor (cukrozatlan)
100 g Étcsokoládé (70% kakaótartalom)
1 tk. Friss vaníliakivonat
1 csipet

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Egy közepes lábasban keverd össze a vizet, a cukrot, a kakaóport és a csipet sót, majd közepes lángon melegítsd, amíg a cukor teljesen fel nem oldódik.

    A kakaóport szitáld át, hogy ne legyen csomós.

    2

    Add hozzá az apróra vágott étcsokoládét, és keverd addig, amíg teljesen fel nem olvad és homogén állagú nem lesz.

    Minél jobb minőségű étcsokoládét használsz, annál finomabb lesz a sorbet.

    3

    Vedd le a tűzről, és keverd hozzá a vaníliakivonatot. Hagyd a keveréket teljesen kihűlni.

    A vaníliakivonat kiemelheti a csokoládé ízét, de el is hagyható, ha nem szereted.

    4

    Öntsd a keveréket egy lapos edénybe, majd helyezd a fagyasztóba.

    A lapos edény segít, hogy a sorbet egyenletesen fagyjon meg.

    5

    30 percenként egy villával kapargasd át a sorbetet, hogy jégkristályos állagú legyen. Ismételd meg ezt a műveletet 3-4 alkalommal, amíg teljesen meg nem dermed.

    A rendszeres átkeverés megakadályozza a nagy jégkristályok kialakulását, így krémesebb lesz a sorbet.

    6

    Tálalás előtt hagyd a sorbetet szobahőmérsékleten 5 percig állni, hogy könnyebben adagolható legyen. Díszítsd reszelt csokoládéval vagy kakaóporral.

    Egy csipetnyi chilipehely is jól illik a csokoládés sorbethez.