Gazdag csokis süti olvadt csokoládéval és porcukorral megszórva

Csokoládés süti

A Csokoládés süti minden édesszájú álma: gazdag, puha tészta, tele csokoládéval, amely az első falattól kezdve elolvad a szájban. Ez a sütemény egy igazán egyszerű, mégis ínycsiklandó édesség, amelyet bárki könnyedén elkészíthet. A csokoládé és a vanília harmonikus kombinációja biztosítja, hogy minden falat ínycsiklandó legyen.

A csokoládés süti készítése során a csokoládét felolvasztják, majd a tésztába keverik, hogy a sütemény minden egyes része gazdagon csokoládés legyen. A süti tetejét szintén csokoládéval borítják, így igazi csokoládérajongók számára készült ételről beszélünk. A csokoládés süti ideális választás bármilyen alkalomra, legyen szó egy baráti összejövetelről, vagy egy családi desszertről.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 35 perc
250 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 5
200 g Liszt
100 g Vaj
150 g Cukor
2 db Tojás
1 tk Sütőpor
0.5 tk Info
1 tk Vaníliakivonat
100 g Étcsokoládé

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    DióDió
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra. Olvaszd meg a vajat és hagyd hűlni.

    A vajat ne forrósítsd, csak olvaszd meg. A sütőt előmelegítsd, hogy a süti egyenletesen süljön.

    2

    Keverd össze a lisztet, a sütőport és a sót egy tálban.

    A száraz hozzávalókat keverd össze alaposan, hogy a sütőpor egyenletesen eloszoljon.

    3

    Egy másik tálban keverd össze a cukrot, a tojásokat és a vaníliakivonatot.

    A tojásokat a cukorral habosra keverd.

    4

    Add hozzá a hűlt vajat a tojásos keverékhez, majd fokozatosan keverd hozzá a lisztes keveréket.

    A lisztes keveréket apránként adagold a tojásos keverékhez, hogy ne legyen csomós a tészta. Ne keverd túl!

    5

    Végül add hozzá az apróra vágott étcsokoládét.

    Használj jó minőségű étcsokoládét, hogy a süti íze intenzív legyen.

    6

    Oszd el a tésztát egy kivajazott sütőformában, majd süsd 20-25 percig, vagy amíg a süti aranybarna nem lesz.

    A sütőformát vajazd ki és lisztezd meg, hogy a süti ne ragadjon le. A sütési idő függ a sütőformától és a sütő teljesítményétől, végezz tűpróbát.

    7

    Hagyd kihűlni, majd szeleteld fel.

    A sütit hagyd teljesen kihűlni, mielőtt felszeleteled, különben könnyen morzsolódik.