A rizslisztet és cukrot egy tálban keverd össze, majd fokozatosan adj hozzá forró vizet, miközben folyamatosan kevered. A tészta ne legyen túl lágy, de rugalmas és jól formázható legyen.
A tészta állaga akkor megfelelő, ha könnyen formázható, de nem ragad. Ha szükséges, adj hozzá egy kis lisztet.
A kakaóport keverd hozzá a tésztához, hogy a rizslisztet csokoládéval is átitathasd. Ezután formálj kis golyókat a tésztából.
A golyók legyenek egyenletesek, hogy a főzés során mindegyik hasonlóan főjön meg.
A golyókat főzd forró vízben 5-7 percig, amíg fel nem jönnek a víz tetejére. Ez jelzi, hogy elkészültek.
A golyókat nem kell túl sokáig főzni, mert akkor túlságosan megpuhulnak és szétfolynak.
A tejcsokoládét törd apróra, és tedd egy kis lábasba. Add hozzá a mandulatejet, és lassú tűzön folyamatosan kevergetve olvaszd fel, amíg sima, krémes szószt nem kapsz.
Ha a csokoládé nehezen olvad, egy kis vizet is hozzáadhatsz, hogy könnyebben felolvadjon.
A kész csokoládé szószt öntsd a főtt golyókra, és tálald friss gyümölcsökkel, mint málna vagy áfonya, a díszítéshez.
A gyümölcsök frissessége tökéletesen kiemeli a csokoládé ízét, és egy kis savanykásságot ad az ételhez.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.