Csokoládés Tangyuan, mandulatejjel, friss gyümölcsökkel és csokoládé szósszal tálalva

Csokoládés Tangyuan

A Tangyuan egy hagyományos kínai desszert, amelyet különböző töltelékekkel és édes szószokkal készítenek. A csokoládés változat modern ízvilágot képvisel, amely egy finom, forró, csokoládés golyókat kínál, mandulatejjel és friss gyümölcsökkel tálalva. Az édesség gazdag ízvilágot kínál, miközben a puha golyók textúrája egyedülálló élményt ad.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 25 perc
500 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Gluténmentes rizsliszt
50 g Cukor
2 ek. Kakaópor
100 ml Forró víz
100 g Tejcsokoládé
200 ml Mandulatej
1 tál Friss gyümölcs (pl. málna vagy áfonya)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A rizslisztet és cukrot egy tálban keverd össze, majd fokozatosan adj hozzá forró vizet, miközben folyamatosan kevered. A tészta ne legyen túl lágy, de rugalmas és jól formázható legyen.

    A tészta állaga akkor megfelelő, ha könnyen formázható, de nem ragad. Ha szükséges, adj hozzá egy kis lisztet.

    2

    A kakaóport keverd hozzá a tésztához, hogy a rizslisztet csokoládéval is átitathasd. Ezután formálj kis golyókat a tésztából.

    A golyók legyenek egyenletesek, hogy a főzés során mindegyik hasonlóan főjön meg.

    3

    A golyókat főzd forró vízben 5-7 percig, amíg fel nem jönnek a víz tetejére. Ez jelzi, hogy elkészültek.

    A golyókat nem kell túl sokáig főzni, mert akkor túlságosan megpuhulnak és szétfolynak.

    4

    A tejcsokoládét törd apróra, és tedd egy kis lábasba. Add hozzá a mandulatejet, és lassú tűzön folyamatosan kevergetve olvaszd fel, amíg sima, krémes szószt nem kapsz.

    Ha a csokoládé nehezen olvad, egy kis vizet is hozzáadhatsz, hogy könnyebben felolvadjon.

    5

    A kész csokoládé szószt öntsd a főtt golyókra, és tálald friss gyümölcsökkel, mint málna vagy áfonya, a díszítéshez.

    A gyümölcsök frissessége tökéletesen kiemeli a csokoládé ízét, és egy kis savanykásságot ad az ételhez.