Reszeld le a cukkinit, majd nyomkodd ki a levét egy konyharuhával vagy szűrőn keresztül.
Ez a legfontosabb lépés, mert ha a cukkiniben sok a víz, a pogácsák nem fognak egyben maradni. Alaposan nyomkodd ki a levét!
Keverd össze a kinyomkodott cukkinit a tojással, zsemlemorzsával, parmezán sajttal, zúzott fokhagymával, sóval és borssal.
Ha a massza túl lágynak tűnik, adj hozzá még egy kevés zsemlemorzsát. A parmezán helyett használhatsz más kemény sajtot is.
Formázz a masszából négy egyforma pogácsát, és forró olívaolajban süsd meg őket mindkét oldalukon aranybarnára.
A pogácsákat ne tedd túl sűrűn a serpenyőbe, mert akkor nem fognak szépen pirulni. Óvatosan forgasd őket, mert könnyen széteshetnek.
Pirítsd meg a zsemlék belső oldalát, hogy ropogós textúrájúak legyenek.
A zsemléket vajjal vagy olívaolajjal is megkenheted a pirítás előtt.
Vágd vékony szeletekre a paradicsomot, és készítsd elő a rukkolasalátát.
A rukkolasalátát közvetlenül a tálalás előtt keverd össze egy kis olívaolajjal és citromlével, hogy friss és ízletes legyen.
Állítsd össze a burgert: helyezd a zsemle alsó felére a rukkolát, tedd rá a cukkinis pogácsát, majd rétegezd rá a paradicsomot. Zárd le a zsemle felső részével.
Tehetsz a burgerbe más zöldségeket is, például grillezett paprikát vagy padlizsánt. Egy kis fokhagymás majonéz is nagyon jól illik hozzá.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.