Cukkínis hotteok aranybarnára sült, szépen formázott tésztával

Cukkínis Hotteok

A hotteok, a koreai utcai éttermek népszerű fogása, édes és sós változatban is létezik. A cukkínis változata friss és ízletes alternatívát kínál a hagyományos változatokkal szemben. A cukkíni finom textúrát ad a tésztának, miközben a töltelék édes és sós ízeket egyesít. A hotteok sütése során az olaj ropogósra süti a tésztát, miközben a belsejében a cukkini szaftos marad. Ez az étel tökéletes választás, ha valami gyors, mégis egészséges ételt szeretnél készíteni.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 40 perc
1600 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
300 g Cukkini
250 g Liszt
10 g Élesztő
20 g Cukor
0.5 tk.
150 ml Meleg víz
100 ml Tej
1 db Tojás
2 ek. Olaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    A cukkinit reszeld le finomra, majd tedd egy tálba. Nyomkodd ki a felesleges nedvességet a cukkíniből egy tiszta konyharuhával vagy szűrőn keresztül.

    A felesleges víz eltávolítása segít, hogy a tészta ne legyen túl híg. Ne hagyd ki ezt a lépést!

    2

    A lisztet, az élesztőt, a cukrot és a sót egy nagy tálban keverd össze. Közben a meleg vizet és a tejet egy pohárban keverd össze, majd a keverékhez add hozzá a tojást.

    A víz és a tej ne legyen túl forró, mert az leölheti az élesztőt, de legyen langyos, hogy aktiválja azt.

    3

    Öntsd a folyékony összetevőket a lisztes keverékre, majd keverd alaposan össze. Amikor a tészta már formálható, adj hozzá egy evőkanál olajat, és dolgozd össze.

    A tésztát ne dolgozd túl sokáig, csak annyira, hogy az összetevők összekapcsolódjanak.

    4

    Hagyd pihenni a tésztát egy meleg helyen, 30-40 percig, amíg a térfogata megduplázódik.

    A pihentetés során a tészta könnyebben nyújthatóvá válik, és szebb lesz a végeredmény.

    5

    Miután a tészta megkelt, lisztezett felületen oszd el a tésztát kis gombócokra. Minden gombócot nyújts ki egy kisebb kör alakúra.

    Ne legyenek túl nagyok a gombócok, mert akkor nehezebb lesz őket forgatni.

    6

    Minden tésztakorong közepébe tegyél egy kanálnyi reszelt cukkinit, majd zárd be a tésztát, és formálj belőle kis batyukat.

    Ügyelj rá, hogy ne tömd túl a tésztát, mert akkor nehéz lesz jól megsütni.

    7

    Forró serpenyőben, kevés olajon süsd a hotteokokat, oldalanként kb. 3-4 percig, amíg aranybarna és ropogós nem lesz.

    A tészta gyorsan megpirul, ezért figyelj rá, hogy ne süsd túl. Az olaj legyen közepes hőmérsékletű, hogy a hotteok belseje is átsüljön.