Kezd a tĂ©szta elĆkĂ©szĂtĂ©sĂ©vel: Egy nagy tĂĄlban keverd össze a lisztet Ă©s a sĂłt.
HasznĂĄlj jĂł minĆsĂ©gƱ lisztet a legjobb eredmĂ©ny elĂ©rĂ©sĂ©hez. A sĂłt egyenletesen keverd el a lisztben.
A meleg vĂzhez add hozzĂĄ a cukrot, majd szĂłrd bele az Ă©lesztĆt. Keverd el, Ă©s hagyd pihenni 5-10 percig, hogy az Ă©lesztĆ felfutjon.
A vĂz ne legyen tĂșl forrĂł, mert az megöli az Ă©lesztĆt. Az Ă©lesztĆ felfutĂĄsakor habosodni kell, ez jelzi, hogy aktĂv.
EzutĂĄn öntsd hozzĂĄ az Ă©lesztĆs keverĂ©ket a liszthez, majd add hozzĂĄ az olĂvaolajat is. Keverd össze alaposan, majd dagaszd meg a tĂ©sztĂĄt kĂ©zzel vagy dagasztĂł gĂ©ppel körĂŒlbelĂŒl 10 percig, amĂg sima Ă©s rugalmas lesz.
Ha a tĂ©szta tĂșl ragacsos, adj hozzĂĄ egy kevĂ©s lisztet. Ha tĂșl szĂĄraz, adj hozzĂĄ egy kevĂ©s vizet. A tĂ©sztĂĄt addig dagaszd, amĂg elvĂĄlik az edĂ©ny falĂĄtĂłl.
FormĂĄzz belĆle egy gömböt, Ă©s tedd vissza a tĂĄlba, majd takard le egy nedves konyharuhĂĄval. Hagyd pihenni 1 ĂłrĂĄt, hogy megkeljen.
A tĂ©sztĂĄt meleg helyen keleszd, pĂ©ldĂĄul a sĂŒtĆben alacsony hĆfokon, vagy radiĂĄtor közelĂ©ben. A konyharuha legyen nedves, hogy a tĂ©szta ne szĂĄradjon ki.
Amikor a tĂ©szta megkelt, borĂtsd ki a munkafelĂŒletre Ă©s oszd 8-10 rĂ©szre. Minden darabot hengerrĂ© formĂĄzz, majd azokat pereccĂ© csavarhatod.
A munkafelĂŒletet lisztezd be, hogy a tĂ©szta ne ragadjon le. A tĂ©sztadarabokat egyforma mĂ©retƱre oszd, hogy a perecek egyenletesen sĂŒljenek meg.
KĂ©szĂtsd elĆ a cukkinit: a cukkinit reszeld le, majd egy szƱrĆbe tedd, Ă©s nyomd ki belĆle a felesleges nedvessĂ©get.
A cukkinit reszelĂ©s utĂĄn sĂłzd meg, Ă©s hagyd ĂĄllni 10 percig, majd nyomkodd ki a levĂ©t. Ăgy mĂ©g több nedvessĂ©get tudsz eltĂĄvolĂtani.
Egy nagy fazĂ©kban forralj vizet, majd adj hozzĂĄ szĂłdabikarbĂłnĂĄt. Ebben a vĂzben blanszĂrozd a pereceket 1-2 percig, majd vedd ki Ćket egy szƱrĆkanĂĄllal.
A szĂłdabikarbĂłna segĂt a pereceknek a jellegzetes szĂn Ă©s ĂĄllag elĂ©rĂ©sĂ©ben. Ne hagyd a pereceket tĂșl sokĂĄig a vĂzben, mert megpuhulnak.
Helyezd a pereceket sĂŒtĆpapĂrral bĂ©lelt tepsire, majd szĂłrd meg a reszelt cukkini darabokkal. ElĆmelegĂtett sĂŒtĆben 200°C-on sĂŒsd 15-20 percig, amĂg aranybarnĂĄra sĂŒlnek.
A pereceket sĂŒtĂ©s elĆtt kend meg tojĂĄssal, hogy szĂ©p fĂ©nyesek legyenek. SzĂłrhatsz rĂĄjuk mĂĄs feltĂ©teket is, pĂ©ldĂĄul magokat vagy sajtot.
Hagyd a pereceket egy kicsit hƱlni, majd tålald. Jó étvågyat!
A pereceket langyosan a legfinomabbak. TĂĄrolhatod Ćket lĂ©gmentesen zĂĄrĂłdĂł dobozban.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.