Cukkinis perec tálalva

Cukkinis perec

A cukkinis perec egy könnyed és ínycsiklandó snack, amely a ropogós perecet és a cukkini friss ízét ötvözi. A zöldségek és a tészta kombinációja egy tökéletes ízélményt ad. A cukkini a mediterrán konyha egyik alapvető zöldsége, és ez a recept különösen népszerű lett a vegetáriánusok körében, akik egy egészséges, mégis finom falatot szeretnének készíteni.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 45 perc
1450 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 10
500 g Búzaliszt
100 g Cukkini
20 g Élesztő
10 g Cukor
250 ml Meleg víz
2 ek. Olívaolaj
1 tk.
1 tk. Szódabikarbóna
1 l Víz a főzéshez

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    Kezd a tészta előkészítésével: Egy nagy tálban keverd össze a lisztet és a sót.

    Használj jó minőségű lisztet a legjobb eredmény eléréséhez. A sót egyenletesen keverd el a lisztben.

    2

    A meleg vízhez add hozzá a cukrot, majd szórd bele az élesztőt. Keverd el, és hagyd pihenni 5-10 percig, hogy az élesztő felfutjon.

    A víz ne legyen túl forró, mert az megöli az élesztőt. Az élesztő felfutásakor habosodni kell, ez jelzi, hogy aktív.

    3

    Ezután öntsd hozzá az élesztős keveréket a liszthez, majd add hozzá az olívaolajat is. Keverd össze alaposan, majd dagaszd meg a tésztát kézzel vagy dagasztó géppel körülbelül 10 percig, amíg sima és rugalmas lesz.

    Ha a tészta túl ragacsos, adj hozzá egy kevés lisztet. Ha túl száraz, adj hozzá egy kevés vizet. A tésztát addig dagaszd, amíg elválik az edény falától.

    4

    Formázz belőle egy gömböt, és tedd vissza a tálba, majd takard le egy nedves konyharuhával. Hagyd pihenni 1 órát, hogy megkeljen.

    A tésztát meleg helyen keleszd, például a sütőben alacsony hőfokon, vagy radiátor közelében. A konyharuha legyen nedves, hogy a tészta ne száradjon ki.

    5

    Amikor a tészta megkelt, borítsd ki a munkafelületre és oszd 8-10 részre. Minden darabot hengerré formázz, majd azokat pereccé csavarhatod.

    A munkafelületet lisztezd be, hogy a tészta ne ragadjon le. A tésztadarabokat egyforma méretűre oszd, hogy a perecek egyenletesen süljenek meg.

    6

    Készítsd elő a cukkinit: a cukkinit reszeld le, majd egy szűrőbe tedd, és nyomd ki belőle a felesleges nedvességet.

    A cukkinit reszelés után sózd meg, és hagyd állni 10 percig, majd nyomkodd ki a levét. Így még több nedvességet tudsz eltávolítani.

    7

    Egy nagy fazékban forralj vizet, majd adj hozzá szódabikarbónát. Ebben a vízben blanszírozd a pereceket 1-2 percig, majd vedd ki őket egy szűrőkanállal.

    A szódabikarbóna segít a pereceknek a jellegzetes szín és állag elérésében. Ne hagyd a pereceket túl sokáig a vízben, mert megpuhulnak.

    8

    Helyezd a pereceket sütőpapírral bélelt tepsire, majd szórd meg a reszelt cukkini darabokkal. Előmelegített sütőben 200°C-on süsd 15-20 percig, amíg aranybarnára sülnek.

    A pereceket sütés előtt kend meg tojással, hogy szép fényesek legyenek. Szórhatsz rájuk más feltéteket is, például magokat vagy sajtot.

    9

    Hagyd a pereceket egy kicsit hűlni, majd tálald. Jó étvágyat!

    A pereceket langyosan a legfinomabbak. Tárolhatod őket légmentesen záródó dobozban.