Kezd a tészta előkészítésével: Egy nagy tálban keverd össze a lisztet és a sót.
Használj jó minőségű lisztet a legjobb eredmény eléréséhez. A sót egyenletesen keverd el a lisztben.
A meleg vízhez add hozzá a cukrot, majd szórd bele az élesztőt. Keverd el, és hagyd pihenni 5-10 percig, hogy az élesztő felfutjon.
A víz ne legyen túl forró, mert az megöli az élesztőt. Az élesztő felfutásakor habosodni kell, ez jelzi, hogy aktív.
Ezután öntsd hozzá az élesztős keveréket a liszthez, majd add hozzá az olívaolajat is. Keverd össze alaposan, majd dagaszd meg a tésztát kézzel vagy dagasztó géppel körülbelül 10 percig, amíg sima és rugalmas lesz.
Ha a tészta túl ragacsos, adj hozzá egy kevés lisztet. Ha túl száraz, adj hozzá egy kevés vizet. A tésztát addig dagaszd, amíg elválik az edény falától.
Formázz belőle egy gömböt, és tedd vissza a tálba, majd takard le egy nedves konyharuhával. Hagyd pihenni 1 órát, hogy megkeljen.
A tésztát meleg helyen keleszd, például a sütőben alacsony hőfokon, vagy radiátor közelében. A konyharuha legyen nedves, hogy a tészta ne száradjon ki.
Amikor a tészta megkelt, borítsd ki a munkafelületre és oszd 8-10 részre. Minden darabot hengerré formázz, majd azokat pereccé csavarhatod.
A munkafelületet lisztezd be, hogy a tészta ne ragadjon le. A tésztadarabokat egyforma méretűre oszd, hogy a perecek egyenletesen süljenek meg.
Készítsd elő a cukkinit: a cukkinit reszeld le, majd egy szűrőbe tedd, és nyomd ki belőle a felesleges nedvességet.
A cukkinit reszelés után sózd meg, és hagyd állni 10 percig, majd nyomkodd ki a levét. Így még több nedvességet tudsz eltávolítani.
Egy nagy fazékban forralj vizet, majd adj hozzá szódabikarbónát. Ebben a vízben blanszírozd a pereceket 1-2 percig, majd vedd ki őket egy szűrőkanállal.
A szódabikarbóna segít a pereceknek a jellegzetes szín és állag elérésében. Ne hagyd a pereceket túl sokáig a vízben, mert megpuhulnak.
Helyezd a pereceket sütőpapírral bélelt tepsire, majd szórd meg a reszelt cukkini darabokkal. Előmelegített sütőben 200°C-on süsd 15-20 percig, amíg aranybarnára sülnek.
A pereceket sütés előtt kend meg tojással, hogy szép fényesek legyenek. Szórhatsz rájuk más feltéteket is, például magokat vagy sajtot.
Hagyd a pereceket egy kicsit hűlni, majd tálald. Jó étvágyat!
A pereceket langyosan a legfinomabbak. Tárolhatod őket légmentesen záródó dobozban.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.