A lisztet, a tojást, egy csipet sót és egy kevés vizet keverd össze egy tálban, hogy puha, rugalmas tésztát kapj. A tészta legyen sima, de ne ragadjon.
Ha túl ragacsos a tészta, adj hozzá még egy kevés lisztet, hogy könnyebben formázható legyen.
A cukkinit hámozd meg, és vágd vékony szeletekre vagy kockákra. A fokhagymát és a zöldhagymát apróra vágd.
A cukkinit ne vágd túl nagy darabokra, hogy gyorsan megfőjön a levesben.
Egy nagy lábasban hevítsd fel az olívaolajat, majd add hozzá a fokhagymát és a zöldhagymát. Pirítsd őket 1-2 percig, amíg illatosak lesznek.
A fokhagyma és a zöldhagyma gyors pirítása intenzívebb ízt ad a levesnek.
Add hozzá a cukkinit és a főtt csirkehúst, majd öntsd fel vízzel. Forrald fel, majd hagyd főzni 10-15 percig, amíg a cukkini megpuhul.
A csirkehús hozzáadása gazdagítja a leves ízét, és még táplálóbbá teszi.
A tésztát apró darabokra tépd, és add a leveshez. Főzd 5-7 percig, amíg a tészta megfő és felfújódik.
A tészta darabok nem lesznek túl kemények, ha nem főzöd túl őket.
Amikor a leves kész, sózd és borsozd ízlés szerint. Tálald melegen, és élvezd a friss, ínycsiklandó cukkínis sujebit.
A leveshez friss kenyér is illik, hogy még ízletesebbé váljon a fogás.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.