Cukkínis Sujebi leves tálalva, friss tésztával és zöldségekkel

Cukkínis Sujebi

A Sujebi egy hagyományos koreai leves, amely kézzel tépett tésztából készül. Az étel a koreai háztartásokban gyakori, és főként télen fogyasztják, mivel gazdag és tápláló. A cukkínis változat frissítő és könnyed, de mégis gazdag ízvilágú, a tészta pedig puha és enyhén rágós, ami igazi élvezetet nyújt. Ez a leves tökéletes egy könnyed vacsorához vagy ebédhez.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 40 perc
350 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
2 db Cukkini
250 g Liszt
1 db Tojás
2 ek. Olívaolaj
2 gerezd Fokhagyma
1 szál Zöldhagyma
1 csipet
1 csipet Friss bors
150 g Főtt csirkehús
1 l Víz

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A lisztet, a tojást, egy csipet sót és egy kevés vizet keverd össze egy tálban, hogy puha, rugalmas tésztát kapj. A tészta legyen sima, de ne ragadjon.

    Ha túl ragacsos a tészta, adj hozzá még egy kevés lisztet, hogy könnyebben formázható legyen.

    2

    A cukkinit hámozd meg, és vágd vékony szeletekre vagy kockákra. A fokhagymát és a zöldhagymát apróra vágd.

    A cukkinit ne vágd túl nagy darabokra, hogy gyorsan megfőjön a levesben.

    3

    Egy nagy lábasban hevítsd fel az olívaolajat, majd add hozzá a fokhagymát és a zöldhagymát. Pirítsd őket 1-2 percig, amíg illatosak lesznek.

    A fokhagyma és a zöldhagyma gyors pirítása intenzívebb ízt ad a levesnek.

    4

    Add hozzá a cukkinit és a főtt csirkehúst, majd öntsd fel vízzel. Forrald fel, majd hagyd főzni 10-15 percig, amíg a cukkini megpuhul.

    A csirkehús hozzáadása gazdagítja a leves ízét, és még táplálóbbá teszi.

    5

    A tésztát apró darabokra tépd, és add a leveshez. Főzd 5-7 percig, amíg a tészta megfő és felfújódik.

    A tészta darabok nem lesznek túl kemények, ha nem főzöd túl őket.

    6

    Amikor a leves kész, sózd és borsozd ízlés szerint. Tálald melegen, és élvezd a friss, ínycsiklandó cukkínis sujebit.

    A leveshez friss kenyér is illik, hogy még ízletesebbé váljon a fogás.