A cukkíniket mossuk meg, majd vágjuk vékony szeletekre. Ha szükséges, hámozzuk meg őket.
A cukkini friss és ropogós marad, ha nem hagyjuk túl sokáig állni vágás után.
A fokhagymát apróra vágjuk, majd egy serpenyőben, kókuszolajban pirítjuk meg. Ezután adjuk hozzá a gombákat és a felaprított hagymát.
A fokhagyma pirításához alacsonyabb hőmérséklet szükséges, hogy ne égjen meg és megőrizzük az ízét.
Miután a gombák megpuhultak, adjuk hozzá a főtt rizst, és keverjük össze alaposan. Sózzuk, borsozzuk, és szórjuk meg szezámmaggal.
A rizst csak addig pirítsuk, amíg az összes íz jól össze nem keveredik, de figyeljünk rá, hogy ne legyen túlságosan száraz.
Ezután a cukkíni szeleteket töltsük meg a rizses keverékkel, és tekerjük fel őket úgy, hogy a töltelék ne essen ki.
A cukkíni szeletek vágásakor ügyeljünk arra, hogy ne legyenek túl vastagok, mert könnyebben törhetnek.
A kész zongzikat egy gőzölőben, vagy egy edényben, forró víz felett, gőzölni kezdjük. Kb. 10-15 perc alatt készre gőzöljük őket.
Ha gőzölőt használsz, biztosítsd, hogy a víz ne érintkezzen közvetlenül a zongzival!
A kész zongzikat tálaljuk egy friss koriander levelekkel és egy kis szezámmaggal díszítve.
A koriander és a szezámmag frissebb ízt ad a zongziknak, érdemes a tálalás előtt hozzáadni.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.