Cukkínis zongzi friss korianderrel és szezámmaggal tálalva

Cukkínis zongzi

A zongzi, a kínai konyha egyik különleges étke, hagyományosan rizstöltelékkel készül, amelyet különböző zöldségekkel és húsokkal is variálhatunk. A cukkínis zongzi egy modern változata ennek a klasszikus ételnek, amely könnyen elkészíthető és tökéletes vegetáriánus fogás. A cukkini és a rizs kombinációja egy friss, könnyed ételt eredményez, amelyet akár gőzölve, akár sütve is elkészíthetünk. A rizshez hozzáadott szezámmag és koriander friss és intenzív ízt ad, miközben a gőzölés során az ízek szépen összeérnek. Az étel tökéletes választás családi ebédekhez vagy könnyű vacsorához, és garantáltan elnyeri mindenki tetszését.

Előkészület 30 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 45 perc
850 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
2 db Cukkini
200 g Főtt rizs
1 csipet
1 csipet Bors
2 ek. Szezámmag
1 ek. Kókuszolaj
2 gerezd Fokhagyma
1 csokor Cilantro
100 g Gombák
1 db Hagyma

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A cukkíniket mossuk meg, majd vágjuk vékony szeletekre. Ha szükséges, hámozzuk meg őket.

    A cukkini friss és ropogós marad, ha nem hagyjuk túl sokáig állni vágás után.

    2

    A fokhagymát apróra vágjuk, majd egy serpenyőben, kókuszolajban pirítjuk meg. Ezután adjuk hozzá a gombákat és a felaprított hagymát.

    A fokhagyma pirításához alacsonyabb hőmérséklet szükséges, hogy ne égjen meg és megőrizzük az ízét.

    3

    Miután a gombák megpuhultak, adjuk hozzá a főtt rizst, és keverjük össze alaposan. Sózzuk, borsozzuk, és szórjuk meg szezámmaggal.

    A rizst csak addig pirítsuk, amíg az összes íz jól össze nem keveredik, de figyeljünk rá, hogy ne legyen túlságosan száraz.

    4

    Ezután a cukkíni szeleteket töltsük meg a rizses keverékkel, és tekerjük fel őket úgy, hogy a töltelék ne essen ki.

    A cukkíni szeletek vágásakor ügyeljünk arra, hogy ne legyenek túl vastagok, mert könnyebben törhetnek.

    5

    A kész zongzikat egy gőzölőben, vagy egy edényben, forró víz felett, gőzölni kezdjük. Kb. 10-15 perc alatt készre gőzöljük őket.

    Ha gőzölőt használsz, biztosítsd, hogy a víz ne érintkezzen közvetlenül a zongzival!

    6

    A kész zongzikat tálaljuk egy friss koriander levelekkel és egy kis szezámmaggal díszítve.

    A koriander és a szezámmag frissebb ízt ad a zongziknak, érdemes a tálalás előtt hozzáadni.