Cukormentes croissant tálalva

Cukormentes croissant

A croissant a francia pékségek egyik legismertebb süteménye, amelyet számtalan variációban elkészíthetünk. A cukormentes croissant egy olyan változat, amely azok számára készült, akik csökkenteni szeretnék a cukorbevitelüket, vagy cukorbetegséggel élnek. Az eritrittel édesített tészta és a cukormentes csokoládé biztosítja a klasszikus ízélményt, miközben a croissant ropogós és könnyed marad. Kiváló választás reggelire, uzsonnára vagy egy diétás desszertként. Ha egészséges alternatívát keresel a klasszikus croissanthoz, ezt a receptet érdemes kipróbálnod!

Előkészület 25 perc
Elkészítés 18 perc
Teljes 43 perc
440 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 6
300 g Gluténmentes lisztkeverék
100 g Mandulaliszt
50 g Tápiókaliszt
150 g Növényi vaj (cukormentes)
2 db Tojás
100 ml Növényi tej
40 g Eritrit
7 g Szárított élesztő (cukormentes)
80 g Étcsokoládé (cukormentes)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra, és bélelj ki egy tepsit sütőpapírral.

    A sütő pontos hőmérsékletét sütőthermometerrel ellenőrizd a legjobb eredmény érdekében.

    2

    Egy tálban keverd össze a gluténmentes lisztet, a mandulalisztet és a tápiókalisztet.

    A különböző lisztek kombinációja segít elérni a megfelelő állagot.

    3

    Adj hozzá a növényi vajat, és morzsold el a lisztkeverékkel, amíg morzsás állagú lesz.

    A hideg vajjal könnyebb morzsás állagot elérni.

    4

    Egy másik edényben keverd össze a növényi tejet, az eritritet, a tojást és az élesztőt, majd hagyd állni 5 percig, hogy az élesztő aktiválódjon.

    Az élesztő aktiválásához a tejnek langyosnak kell lennie.

    5

    Keverd össze a száraz és a nedves hozzávalókat, és dolgozd össze, amíg egy lágy tésztát kapsz.

    Ne keverd túl a tésztát, mert kemény lesz.

    6

    A tésztát nyújtsd ki kb. 3 mm vastagságúra, majd vágd egyenlő méretű háromszögekre.

    A tésztát lisztezett felületen nyújtsd, hogy ne ragadjon le.

    7

    A háromszögek szélesebb végére kanalazz egy kevés apróra vágott cukormentes étcsokoládét, majd tekerd fel croissant formára.

    A csokoládé helyett használhatsz más tölteléket is, például cukormentes lekvárt vagy mogyorókrémet.

    8

    Helyezd a croissantokat a sütőpapírral bélelt tepsire, és hagyd kelni 20 percig.

    A kelesztés segít, hogy a croissantok könnyebbek és légiesebbek legyenek.

    9

    Süsd a croissantokat 15-18 percig, amíg aranybarnák és ropogósak lesznek.

    A sütési idő függ a sütőtől, figyelj rá, hogy ne égjenek meg.

    10

    Ha kihűltek, szórd meg eritrittel, és már tálalhatod is.

    Az eritrit helyett használhatsz más cukorhelyettesítőt is, például xilitet vagy szteviát.