Frissen sült cukormentes vaníliás cupcake

Cukormentes Vaníliás Cupcake

A cukormentes vaníliás cupcake tökéletes választás azok számára, akik egészségtudatos életmódot folytatnak, vagy cukormentes édességeket keresnek. Az eritrit és stevia természetes édesítőszerek biztosítják az édességet, anélkül, hogy befolyásolnák a vércukorszintet. Ez a sütemény nemcsak egészséges, hanem finom is, köszönhetően a gazdag vaníliás íznek és a puha, szaftos tésztának. Ideális választás cukorbetegek, diétázók vagy bárki számára, aki szeretné csökkenteni a cukorfogyasztást.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 40 perc
1350 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 12
150 g Mandulaliszt
80 g Eritrit
3 db Tojás
50 ml Kókuszolaj
100 ml Mandulatej
2 tk. Vanília kivonat
1 tk. Sütőpor
1 csipet
100 ml Tejszín (cukormentes)
1 tk. Stevia

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra, miközben elkészíted a tésztát.

    A légkeveréses sütőben általában alacsonyabb hőmérsékleten kell sütni (kb. 160°C).

    2

    Egy nagy tálban keverd össze a mandulalisztet, eritritet, sütőport és sót.

    A mandulalisztet érdemes átszitálni, hogy ne legyen csomós.

    3

    Egy másik tálban verd fel a tojásokat, majd add hozzá a kókuszolajat, mandulatejet és vanília kivonatot, és keverd simára.

    A kókuszolaj legyen folyékony állapotú, ehhez szükség esetén olvaszd fel.

    4

    A nedves hozzávalókat fokozatosan add a száraz hozzávalókhoz, és keverd addig, amíg sima tésztát nem kapsz.

    A mandulaliszt hajlamosabb a szárazságra, ezért figyelj, hogy ne keverd túl a tésztát.

    5

    A tésztát oszd el muffin formákba, mindegyiket körülbelül 2/3-ig töltsd meg.

    A szilikon muffin formák használata megkönnyíti a cupcake-ek kivételét.

    6

    Süsd a cupcake-eket 20-25 percig, amíg aranybarnára sülnek, és egy fogpiszkálóval tesztelve tisztán kijön.

    A mandulalisztes cupcake-ek hamarabb barnulnak, ezért figyelj rájuk sütés közben.

    7

    Hagyd a cupcake-eket teljesen kihűlni, mielőtt rákerülne a cukormentes vaníliás krém.

    A kihűlés után a cupcake-ek könnyebben díszíthetőek.

    8

    A cukormentes tejszínt verd habbá, majd édesítsd steviával és adj hozzá egy kevés vanília kivonatot.

    A cukormentes tejszín nehezebben verődik fel, ezért figyelj rá, hogy nagyon hideg legyen.

    9

    A vaníliás habot kanalazd vagy habzsák segítségével nyomd a cupcake-ek tetejére.

    A habzsák segítségével szép, egyenletes díszítést érhetsz el.

    10

    Díszítheted friss bogyós gyümölcsökkel vagy mandulaszeletekkel.

    A bogyós gyümölcsök frissességet adnak a cupcake-nek, a mandulaszeletek pedig ropogós textúrát.