Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra, és bélelj ki egy 22 cm átmérőjű tortaformát sütőpapírral.
A sütőpapír megakadályozza, hogy a torta leragadjon, és könnyebben ki tudd venni a formából.
Egy nagy tálban keverd össze a mandulalisztet, a sütőport és az eritritet.
A száraz hozzávalókat keverd össze alaposan, hogy a sütőpor egyenletesen eloszoljon.
Egy másik tálban habosítsd fel a kókuszolajat, majd add hozzá a tojásokat egyenként.
A kókuszolaj legyen szobahőmérsékletű, hogy könnyen lehessen habosítani. A tojásokat egyesével add hozzá, és alaposan keverd el mindegyiket.
Keverd bele a vanília kivonatot és a tejet, majd lassan forgasd bele a száraz hozzávalókat, hogy sima tésztát kapj.
A száraz hozzávalókat fokozatosan add hozzá, és óvatosan forgasd bele, hogy ne törjön össze a hab. Ne keverd túl a tésztát.
Öntsd a tésztát az előkészített formába, és süsd 25-30 percig, majd hagyd teljesen kihűlni.
Végezz tűpróbát, hogy ellenőrizd, átsült-e a torta. Ha a tűre ragad a tészta, süsd még néhány percig. A tortát hagyd a formában hűlni, mielőtt kivennéd.
Készítsd el a krémet: verd fel a tejszínt kemény habbá, majd keverd össze a mascarponéval és az eritrittel.
A tejszín legyen nagyon hideg, hogy könnyen felverődjön. A mascarponét óvatosan keverd hozzá, hogy ne törjön össze a hab.
Vágd ketté a tortalapot vízszintesen, és töltsd meg a krém felével.
Használj éles, hosszú kést a tortalap egyenletes kettévágásához. Ha nem sikerül egyenletesen, a krémmel korrigálhatod.
Helyezd rá a felső lapot, és vond be a torta tetejét és oldalait a maradék krémmel.
Egy spatulával vagy kenőkés segítségével egyenletesen kend el a krémet a tortán.
Díszítsd a tortát friss gyümölcsökkel vagy mandulaforgáccsal.
A díszítéshez használj szezonális gyümölcsöket. A mandulaforgácsot pirítsd meg enyhén, hogy ízletesebb legyen.
Hűtsd a tortát legalább 1 órán át tálalás előtt, hogy az ízek összeérjenek.
A hűtés segít a krémnek megszilárdulni és az ízeknek összeérni. A torta szeletelése is könnyebb lesz.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.