Cullen Skink tejszínnel, friss petrezselyemmel tálalva

Cullen Skink tejszínnel

A Cullen Skink egy tradicionális skóciai halleves, amely füstölt halat és burgonyát tartalmaz. A leves eredete a Skócia északkeleti partjairól származik, és ma is egy népszerű étel a helyi konyhában. A levest tejszínnel gazdagítják, hogy krémes és ínycsiklandó állagot kapjon. A Cullen Skink ízvilága egyszerű, mégis rendkívül gazdag és ínycsiklandó, tökéletes étkezés a hideg téli napokra.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 35 perc
Teljes 50 perc
350 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
400 g Füstölt fehér hal (pl. haddock)
2 ek. Vaj
1 db Hagyma
1 szál Póréhagyma
2 clove Fokhagyma
2 db Burgonya
750 ml Hal alaplé
200 ml Tejszín
0.5 tk. Friss bors
1 tk.
1 ág Friss petrezselyem

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A füstölt halat vágd kisebb darabokra, és tedd félre.

    Ha nem található füstölt haddock, bármilyen más fehér hal is megfelelő lehet, például tőkehal.

    2

    A hagymát, póréhagymát és fokhagymát apróra vágd. A burgonyát hámozd meg és kockázd fel.

    A póréhagymát jól öblítsd le, mert előfordulhat, hogy homokot tartalmaz.

    3

    Egy nagyobb lábasban olvaszd fel a vajat, és pirítsd meg benne a hagymát és fokhagymát, amíg üvegesek nem lesznek.

    Ne pirítsd túl a fokhagymát, mert akkor keserűvé válik.

    4

    Add hozzá a póréhagymát és a burgonyát, és főzd 5 percig.

    A burgonya főzése közben próbáld nem hagyni, hogy teljesen megfőjön, csak egy kicsit kezdjen puhulni.

    5

    Öntsd rá a hal alaplevet, és főzd a levest 20-25 percig, amíg a burgonya megpuhul.

    A hal alaplé ízét nagyon fontos, hogy jó minőségű alaplevet használj, ha lehet, készítheted frissen is.

    6

    Miután a burgonya megfőtt, add hozzá a füstölt halat és a tejszínt, majd keverd össze.

    A tejszín adja a levest gazdag, krémes textúráját, de ha könnyedebb levest szeretnél, csökkentheted a mennyiségét.

    7

    Főzd további 5-10 percig, amíg a hal teljesen átsül és az ízek összeérnek.

    Ne hagyd, hogy túl forró legyen a leves, mert a tejszín könnyen túlmelegedhet és túlságosan összecsaphat.

    8

    Tálald a Cullen Skink-et friss petrezselyemmel díszítve, és ízesítsd sóval és borssal.

    A petrezselyem frissessége nagyszerűen kiegyensúlyozza a levest, így érdemes bőségesen hozzáadni.