Cullen Skink vajjal, friss petrezselyemmel dĂ­szĂ­tve

Cullen Skink Vajjal

A Cullen Skink a skĂłt konyha egyik legismertebb Ă©s legnĂ©pszerƱbb levesĂ©hez tartozik. Az Ă©tel gyökerei az 1800-as Ă©vekig nyĂșlnak vissza, Ă©s azĂłta is az egyik alapvetƑ Ă©tkezĂ©s SkĂłciĂĄban. Az eredeti receptet fĂŒstölt hal, krĂ©mes tej Ă©s zöldsĂ©gek alkotjĂĄk, Ă©s az Ă©tel gazdag, laktatĂł Ă­zvilĂĄgot kĂ­nĂĄl. Az Ă©telt hagyomĂĄnyosan friss petrezselyemmel tĂĄlaljĂĄk, ami nemcsak Ă­zesĂ­ti, hanem szĂ©p szĂ­nt is ad neki.

ElƑkĂ©szĂŒlet 15 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 45 perc
400 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 4
⭕ 500 g FĂŒstölt haddock hal
⭕ 1 db PĂłrĂ©hagyma
⭕ 1 db SĂĄrgarĂ©pa
⭕ 3 db Krumpli
⭕ 500 ml Tej
⭕ 50 g Vaj
⭕ 1 tk. Só
⭕ 0.5 tk. Friss bors
⭕ 1 ág Friss petrezselyem
⭕ 1 ek. Lemon lĂ©

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció

    Elkészítési Lépések

    1

    A fĂŒstölt haddock halat forrald fel egy lĂĄbasban, Ă©s fƑzd 5-10 percig, amĂ­g megpuhul.

    A fĂŒstölt hal segĂ­t az alapleves gazdag Ă­zĂ©nek kialakĂ­tĂĄsĂĄban, ezĂ©rt ne hagyd ki!

    2

    A póréhagymåt, sårgarépåt és krumplit vågd fel apró kockåkra.

    A zöldsĂ©geket egyenletesen vĂĄgd, hogy egyformĂĄn fƑjenek meg.

    3

    A halat szedd le a csontról, és tedd félre, a levet pedig tartsd meg a leveshez.

    A hal hĂșsĂĄt a vĂ©gĂ©n a leveshez adhatod, Ă­gy Ă­zesĂ­ti a levest.

    4

    A zöldségeket egy måsik låbasban vajon pårold meg 5-7 percig, hogy kicsit megpuhuljanak.

    A vaj segít abban, hogy a zöldségek finom, gazdag ízt adjanak a levesnek.

    5

    Öntsd a hal fƑzƑlevĂ©t a zöldsĂ©gekre, Ă©s add hozzĂĄ a tejet. Forrald fel, majd csökkentsd a hƑt, Ă©s hagyd fƑni 15-20 percig.

    A tejet nem szabad tĂșl forrĂłn önteni a leveshez, hogy ne vĂĄljon szĂ©t.

    6

    Ha a zöldsĂ©gek megpuhultak, add hozzĂĄ a levest a halhĂșssal egyĂŒtt, Ă©s Ă­zesĂ­tsd sĂłval, borssal Ă©s friss citromlĂ©vel.

    A friss citromlé frissességet ad a gazdag levesnek, így érdemes beletenni.

    7

    TĂĄlalĂĄs elƑtt szĂłrd meg friss petrezselyemmel, Ă©s Ă©lvezd a gazdag, Ă­nycsiklandĂł levest.

    A petrezselyem frissessĂ©ge kiemeli a fĂŒstölt hal Ă­zĂ©t, Ă©s szĂ©p szĂ­nt ad a levestek.