Cullen Skink vajjal, friss petrezselyemmel díszítve

Cullen Skink Vajjal

A Cullen Skink a skót konyha egyik legismertebb és legnépszerűbb leveséhez tartozik. Az étel gyökerei az 1800-as évekig nyúlnak vissza, és azóta is az egyik alapvető étkezés Skóciában. Az eredeti receptet füstölt hal, krémes tej és zöldségek alkotják, és az étel gazdag, laktató ízvilágot kínál. Az ételt hagyományosan friss petrezselyemmel tálalják, ami nemcsak ízesíti, hanem szép színt is ad neki.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 45 perc
400 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Füstölt haddock hal
1 db Póréhagyma
1 db Sárgarépa
3 db Krumpli
500 ml Tej
50 g Vaj
1 tk.
0.5 tk. Friss bors
1 ág Friss petrezselyem
1 ek. Lemon lé

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A füstölt haddock halat forrald fel egy lábasban, és főzd 5-10 percig, amíg megpuhul.

    A füstölt hal segít az alapleves gazdag ízének kialakításában, ezért ne hagyd ki!

    2

    A póréhagymát, sárgarépát és krumplit vágd fel apró kockákra.

    A zöldségeket egyenletesen vágd, hogy egyformán főjenek meg.

    3

    A halat szedd le a csontról, és tedd félre, a levet pedig tartsd meg a leveshez.

    A hal húsát a végén a leveshez adhatod, így ízesíti a levest.

    4

    A zöldségeket egy másik lábasban vajon párold meg 5-7 percig, hogy kicsit megpuhuljanak.

    A vaj segít abban, hogy a zöldségek finom, gazdag ízt adjanak a levesnek.

    5

    Öntsd a hal főzőlevét a zöldségekre, és add hozzá a tejet. Forrald fel, majd csökkentsd a hőt, és hagyd főni 15-20 percig.

    A tejet nem szabad túl forrón önteni a leveshez, hogy ne váljon szét.

    6

    Ha a zöldségek megpuhultak, add hozzá a levest a halhússal együtt, és ízesítsd sóval, borssal és friss citromlével.

    A friss citromlé frissességet ad a gazdag levesnek, így érdemes beletenni.

    7

    Tálalás előtt szórd meg friss petrezselyemmel, és élvezd a gazdag, ínycsiklandó levest.

    A petrezselyem frissessége kiemeli a füstölt hal ízét, és szép színt ad a levestek.