Curry udon frissen tálalva, gazdag curry szósszal, zöldségekkel és udon tésztával

Curry udon

A Curry udon egy ínycsiklandó japán étel, amely gazdag curry szósszal és friss zöldségekkel van gazdagítva. Az udon tészta egy sűrű és enyhén rágós tészta, amely remekül illik a gazdag curry leveshez. Az étel tökéletes választás egy hideg téli napon, mivel nemcsak finom, hanem tápláló is.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
850 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
300 g Udon tészta
200 g Zöldségek (pl. sárgarépa, gomba, brokkoli)
3 ek. Szójaszósz
2 ek. Curry por
200 ml Kókusztej
1 db Hagyma
2 gerezd Fokhagyma
2 ek. Olaj
1 cm Ginger (friss gyömbér)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    A tésztát főzd meg sós vízben az utasítások szerint, majd szűrd le és tedd félre.

    Ne főzd túl a tésztát, hogy megőrizze a kívánt állagát.

    2

    A zöldségeket aprítsd fel, és egy serpenyőben pirítsd meg őket az olajjal.

    A zöldségeket ne pirítsd túl, hogy ropogósak maradjanak.

    3

    Egy másik serpenyőben, egy kevés olajon pirítsd meg a finomra vágott fokhagymát és gyömbért.

    A fokhagyma és a gyömbér kombinációja friss, ínycsiklandó aromát ad a levesnek.

    4

    Add hozzá a curry port a fokhagymás keverékhez, és pirítsd 1-2 percig, hogy felszabaduljanak az ízek.

    A curry port jól keverd el, hogy ne legyen csomós a levesben.

    5

    Öntsd hozzá a kókusztejet és a szójaszószt, majd forrald fel, hogy egy gazdag, fűszeres levest kapj.

    A kókusztej krémesíti a levest, miközben enyhe édességet ad hozzá.

    6

    Add hozzá a főtt udon tésztát a fűszeres leveshez, és jól keverd össze.

    A tésztát jól kell összekeverni, hogy a leves egyenletesen átjárja.

    7

    Tálald a curry udont, és tedd a tetejére a pirított zöldségeket.

    A zöldségeket frissen tálald, hogy megőrizzék a ropogós állagukat.