Az ananászt hámozd meg, vágd ki a középső kemény részt, majd kockázd fel. A chilit magozd ki (ha enyhébb szószt szeretnél), és vágd apróra. A fokhagymát és gyömbért hámozd meg, majd reszeld finomra.
A chili magjainak eltávolításával csökkentheted a szósz csípősségét. Ha igazán pikánsra szeretnéd, hagyd benne a magokat!
Egy közepes serpenyőben melegítsd fel az olívaolajat közepes lángon. Add hozzá a fokhagymát, gyömbért, és pirítsd 1-2 percig, amíg illatos nem lesz.
Vigyázz, a fokhagyma könnyen megég! Ne pirítsd túl, mert keserű lesz.
Add hozzá az apróra vágott chilit és a curryt, majd pirítsd további 1 percig, hogy az ízek felszabaduljanak.
A currypor pirítása segít kihozni az aromáit, de ne hagyd a tűzön sokáig, mert megéghet.
Tedd bele a felkockázott ananászt, és öntsd hozzá a rizsecetet, mézet és szójaszószt. Főzd 10-15 percig, amíg az ananász megpuhul, és a szósz besűrűsödik.
Ha nincs rizseceted, használhatsz helyette almaecetet is.
Ízesítsd sóval és borssal. Ha simább állagot szeretnél, turmixold át botmixerrel. Hűtsd le, majd tálald grillezett húsokhoz, halakhoz vagy sült zöldségekhez.
A botmixer használata előtt hagyd a szószt kicsit hűlni, hogy elkerüld a fröcskölést. Kóstold meg a szószt lehűtve, mert az ízek ilyenkor jobban érvényesülnek, és szükség esetén korrigálhatod azokat.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.