Currys csirkés croissant tálalva

Currys csirkés croissant

A croissant Franciaország egyik legismertebb péksüteménye, amelyet az évek során számos változatban elkészítettek. A currys csirkés croissant egy egzotikus, fűszeres változat, amely a klasszikus croissant tésztáját ötvözi a keleti konyha ízeivel. A curry fűszerkeverék intenzív aromáját a selymes tejföl és majonéz lágyítja, míg a ropogós tészta tökéletes textúrát biztosít. Ez az étel kiváló választás reggelire, uzsonnára vagy akár egy könnyű ebédre. Ha szereted a különleges, de mégis egyszerűen elkészíthető ételeket, ezt a croissant-t mindenképp érdemes kipróbálnod!

Előkészület 20 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 45 perc
460 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 6
500 g Leveles tészta
200 g Csirkemell
50 g Tejföl
30 g Majonéz
1 tk. Curry fűszerkeverék
1 csipet
1 csipet Fekete bors
1 ek. Olívaolaj
1 db Tojás
1 ek. Szezámmag

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra, és bélelj ki egy tepsit sütőpapírral.

    A sütő előmelegítése fontos, hogy a croissant-ok egyenletesen süljenek meg. A sütőpapír megakadályozza, hogy a tészta leragadjon.

    2

    A csirkemellet vágd apró kockákra, majd egy serpenyőben melegítsd fel az olívaolajat.

    Az apró kockákra vágott csirkemell hamarabb átsül és könnyebben elkeveredik a többi hozzávalóval.

    3

    Add hozzá a csirkemellet a serpenyőbe, majd pirítsd közepes lángon 6-8 percig, amíg teljesen átsül. Fűszerezd sóval, borssal és a curry fűszerkeverékkel.

    Ne süsd túl a csirkét, mert kiszáradhat. A curry fűszerkeverék mennyiségét ízlés szerint változtathatod.

    4

    Amikor a csirke elkészült, hagyd hűlni pár percig, majd keverd össze a tejföllel és a majonézzel egy tálban.

    A hűtés azért fontos, hogy a tejföl és majonéz ne olvadjon meg a meleg csirkétől.

    5

    A leveles tésztát terítsd ki egy lisztezett felületen, majd vágd egyenlő méretű háromszögekre.

    A lisztezett felület megakadályozza, hogy a tészta leragadjon. Használj éles kést vagy pizzavágót a háromszögekhez a szép vágás érdekében.

    6

    A szélesebb végükre helyezz egy-egy adag currys csirkés tölteléket.

    Ne tegyél túl sok tölteléket, mert akkor kifolyhat a croissant-okból sütés közben.

    7

    Óvatosan tekerd fel a háromszögeket croissant formájúra, kezdve a szélesebb végétől.

    A tésztát szorosan tekerd fel, hogy a croissant-ok formája szép legyen és ne nyíljanak szét sütés közben.

    8

    A felvert tojással kend meg a croissant-ok tetejét, majd szórd meg szezámmaggal.

    A tojás szép színt ad a croissant-oknak. A szezámmag elhagyható, vagy helyettesíthető más magokkal.

    9

    Helyezd a croissant-okat a sütőpapírral bélelt tepsire, majd süsd őket 20-25 percig, amíg aranybarnára sülnek.

    Figyeld a croissant-okat sütés közben, mert a sütési idő sütőtől függően változhat.

    10

    Hagyd a croissant-okat pár percig hűlni, majd tálald őket melegen vagy langyosan.

    A meleg vagy langyos croissant-ok íze a legjobb, de vigyázz, hogy ne égesd meg a szádat!