Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra, és bélelj ki egy tepsit sütőpapírral.
A sütő előmelegítése fontos, hogy a croissant-ok egyenletesen süljenek meg. A sütőpapír megakadályozza, hogy a tészta leragadjon.
A csirkemellet vágd apró kockákra, majd egy serpenyőben melegítsd fel az olívaolajat.
Az apró kockákra vágott csirkemell hamarabb átsül és könnyebben elkeveredik a többi hozzávalóval.
Add hozzá a csirkemellet a serpenyőbe, majd pirítsd közepes lángon 6-8 percig, amíg teljesen átsül. Fűszerezd sóval, borssal és a curry fűszerkeverékkel.
Ne süsd túl a csirkét, mert kiszáradhat. A curry fűszerkeverék mennyiségét ízlés szerint változtathatod.
Amikor a csirke elkészült, hagyd hűlni pár percig, majd keverd össze a tejföllel és a majonézzel egy tálban.
A hűtés azért fontos, hogy a tejföl és majonéz ne olvadjon meg a meleg csirkétől.
A leveles tésztát terítsd ki egy lisztezett felületen, majd vágd egyenlő méretű háromszögekre.
A lisztezett felület megakadályozza, hogy a tészta leragadjon. Használj éles kést vagy pizzavágót a háromszögekhez a szép vágás érdekében.
A szélesebb végükre helyezz egy-egy adag currys csirkés tölteléket.
Ne tegyél túl sok tölteléket, mert akkor kifolyhat a croissant-okból sütés közben.
Óvatosan tekerd fel a háromszögeket croissant formájúra, kezdve a szélesebb végétől.
A tésztát szorosan tekerd fel, hogy a croissant-ok formája szép legyen és ne nyíljanak szét sütés közben.
A felvert tojással kend meg a croissant-ok tetejét, majd szórd meg szezámmaggal.
A tojás szép színt ad a croissant-oknak. A szezámmag elhagyható, vagy helyettesíthető más magokkal.
Helyezd a croissant-okat a sütőpapírral bélelt tepsire, majd süsd őket 20-25 percig, amíg aranybarnára sülnek.
Figyeld a croissant-okat sütés közben, mert a sütési idő sütőtől függően változhat.
Hagyd a croissant-okat pár percig hűlni, majd tálald őket melegen vagy langyosan.
A meleg vagy langyos croissant-ok íze a legjobb, de vigyázz, hogy ne égesd meg a szádat!
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.