Currys fokhagymás gyömbérszósz tálalva

Currys fokhagymás gyömbérszósz

A currys fokhagymás gyömbérszósz az indiai konyha egyik fűszeres alapja, amely gazdag ízvilágával különleges kiegészítője lehet a különböző ételeknek. Az egyes összetevők, mint a curry és a gyömbér, izgalmas harmóniában keverednek, miközben a kókusztej krémessé teszi a szószt. Ez a recept az indiai curry gazdag ízvilágát és a friss, pikáns fokhagyma és gyömbér aromáit ötvözi. Képzeld el, ahogy a frissen készített currys fokhagymás gyömbérszósz illata belengi a konyhát, miközben a szaftos húsok vagy friss zöldségek mellé tálalod. Az elkészítés titka a megfelelő egyensúly a fűszerek és a kókusztej között, ami igazán különlegessé teszi ezt a szószt.

Előkészület 5 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 15 perc
220 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
1 ek. vaj
2 gerezd fokhagyma
10 g friss gyömbér
1 tk. currypor
200 ml kókusztej
1 tk. citromlé
1 ek. barna cukor
1 csipet
1 csipet őrölt bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Hámozd meg a fokhagymát és a friss gyömbért, majd aprítsd finomra, hogy az ízek könnyen átjárják a szószt.

    A fokhagymát fokhagymanyomóval is pépesítheted a még intenzívebb íz érdekében.

    2

    Egy kisebb serpenyőben olvaszd fel a vajat közepes lángon, majd add hozzá az apróra vágott fokhagymát és gyömbért. Pirítsd őket 1-2 percig, amíg illatosak lesznek.

    Vigyázz, hogy a fokhagyma ne égjen meg, mert keserű lesz.

    3

    Add hozzá a currypor, és keverd jól össze. A curry intenzív íze előtérbe kerül, miközben a fokhagyma és a gyömbér finoman keveredik.

    Különböző currypor fajtákat használhatsz, attól függően, hogy mennyire csípőset szeretnél.

    4

    Öntsd hozzá a kókusztejet, és alacsony lángon hagyd, hogy a szósz összeforrjon. Ne hagyd túl forrni, mert a kókusztej könnyen elválhat.

    Használhatsz zsírosabb kókusztejet a krémesebb állagért.

    5

    Adj hozzá egy teáskanál citromlevet, hogy a szósz frissebb, savanykásabb legyen. Keverd jól össze.

    Lime lével is helyettesítheted.

    6

    Szórj bele egy csipet sót és borsot, majd keverd, hogy a fűszerek eloszoljanak.

    Kóstold meg a szószt, és ízlés szerint adj hozzá több fűszert.

    7

    Hagyd a szószt főni 5-7 percig, amíg sűrűsödik. Ha szükséges, adj hozzá még egy kevés vízet, ha túl sűrű lenne.

    Ha túl híg, egy kis kukoricakeményítővel sűrítheted.

    8

    Miután a kívánt állagot elérted, vedd le a szószt a tűzről, és hagyd kicsit hűlni. Tálald húsokhoz, halakhoz vagy zöldségekhez.

    Friss korianderrel megszórva még finomabb.