Facsard ki a lime levét, és tedd a levét egy kis tálba.
A legjobb, ha friss lime-ot használsz, mert annak intenzívebb az íze.
A fokhagymát hámozd meg, és aprítsd fel.
A fokhagymát minél apróbbra vágd, hogy jobban kiadja az ízét. Használhatsz fokhagymanyomót is.
Egy kis tálban keverd össze a lime levét, currypor, mézet, szójaszószt, sót és borsot.
A currypor mennyiségét ízlés szerint változtathatod, ha erősebb ízt szeretnél.
Add hozzá az aprított fokhagymát és keverd jól össze, hogy az ízek teljesen eloszoljanak.
A fokhagymát nyomóval is hozzáadhatod, így még intenzívebb lesz az íze.
Öntsd hozzá az olívaolajat, és keverd újra alaposan, hogy sima állagot kapj.
Extra szűz olívaolajjal még finomabb lesz a szósz.
Hagyd állni 10-15 percig, hogy az ízek összeérjenek.
Ha van időd, akár hosszabb ideig is állhat, hogy még intenzívebbek legyenek az ízek.
Tálald a kész szószt grillezett húsokhoz, zöldségekhez vagy tésztákhoz.
A szósz hűtőben tárolva 2-3 napig eláll.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.