Currys fokhagymás lime szósz tálalva

Currys fokhagymás lime szósz

A currys fokhagymás lime szósz egy friss és ínycsiklandó mártás, amely a currypor fűszerességét, a fokhagyma karakterét és a lime friss savasságát ötvözi. Ez a szósz tökéletes választás grillezett húsokhoz, halakhoz vagy zöldségekhez. A recept a fűszeres ázsiai konyhából merít ihletet, és a lime és fokhagyma kombinációja egyensúlyba hozza az ízeket. Képzeld el, ahogy a szósz frissen készül, miközben az illatok betöltik a konyhát. Az elkészítés titka, hogy minden hozzávalót alaposan összekeverjünk, hogy az ízek teljesen összeérjenek.

Előkészület 5 perc
Elkészítés 0 perc
Teljes 5 perc
120 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
1 db lime
1 tk. currypor
2 gerezd fokhagyma
1 ek. méz
1 ek. szójaszósz
2 ek. olívaolaj
1 csipet
1 csipet őrölt bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Facsard ki a lime levét, és tedd a levét egy kis tálba.

    A legjobb, ha friss lime-ot használsz, mert annak intenzívebb az íze.

    2

    A fokhagymát hámozd meg, és aprítsd fel.

    A fokhagymát minél apróbbra vágd, hogy jobban kiadja az ízét. Használhatsz fokhagymanyomót is.

    3

    Egy kis tálban keverd össze a lime levét, currypor, mézet, szójaszószt, sót és borsot.

    A currypor mennyiségét ízlés szerint változtathatod, ha erősebb ízt szeretnél.

    4

    Add hozzá az aprított fokhagymát és keverd jól össze, hogy az ízek teljesen eloszoljanak.

    A fokhagymát nyomóval is hozzáadhatod, így még intenzívebb lesz az íze.

    5

    Öntsd hozzá az olívaolajat, és keverd újra alaposan, hogy sima állagot kapj.

    Extra szűz olívaolajjal még finomabb lesz a szósz.

    6

    Hagyd állni 10-15 percig, hogy az ízek összeérjenek.

    Ha van időd, akár hosszabb ideig is állhat, hogy még intenzívebbek legyenek az ízek.

    7

    Tálald a kész szószt grillezett húsokhoz, zöldségekhez vagy tésztákhoz.

    A szósz hűtőben tárolva 2-3 napig eláll.