Currys gyĂŒmölcsös chili szĂłsz tĂĄlalva

Currys gyĂŒmölcsös chili szĂłsz

A currys gyĂŒmölcsös chili szĂłsz az ĂĄzsiai Ă©s karibi konyha fƱszeres Ă©s egzotikus Ă­zvilĂĄgĂĄt hozza el az asztalodra. A mangĂł Ă©s az ananĂĄsz termĂ©szetes Ă©dessĂ©ge tökĂ©letesen kiegyensĂșlyozza a chili csĂ­pƑs karakterĂ©t, mĂ­g a curry mĂ©ly Ă©s komplex fƱszeressĂ©get ad hozzĂĄ. Ez a szĂłsz kivĂĄlĂłan illik grillezett hĂșsokhoz, halakhoz Ă©s sĂŒlt zöldsĂ©gekhez, valamint izgalmassĂĄ teszi az ĂĄzsiai fogĂĄsokat. Ha mĂ©g intenzĂ­vebb Ă­zeket szeretnĂ©l, prĂłbĂĄld ki egy kevĂ©s kĂłkusztejjel vagy extra lime levĂ©vel.

ElƑkĂ©szĂŒlet 10 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 25 perc
105 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 6
⭕ 200 g Mangó
⭕ 150 g Ananász
⭕ 1 db Friss chili paprika
⭕ 40 ml Friss lime lĂ©
⭕ 1 tk. Lime hĂ©j (reszelt)
⭕ 30 g MĂ©z
⭕ 30 ml Almaecet
⭕ 2 gerezd Fokhagyma
⭕ 10 g GyömbĂ©r
⭕ 20 ml Szójaszósz
⭕ 1 tk. Currypor
⭕ 10 g KukoricakemĂ©nyĂ­tƑ
⭕ 50 ml Víz
⭕ 1 tk. Só

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció
    SzĂłjaSzĂłja

    Elkészítési Lépések

    1

    A mangót és az ananåszt håmozd meg, majd vågd kis kockåkra.

    Érdemes Ă©rett, de nem tĂșl puha gyĂŒmölcsöket vĂĄlasztani, hogy megtartsĂĄk a formĂĄjukat a fƑzĂ©s sorĂĄn.

    2

    A chili paprikåt magozd ki és aprítsd finomra.

    Ha Ă©rzĂ©keny a bƑröd, hasznĂĄlj kesztyƱt a chili paprikĂĄval valĂł munkĂĄhoz.

    3

    A fokhagymåt és a gyömbért reszeld le finomra.

    A gyömbĂ©rt Ă©rdemes meghĂĄmozni reszelĂ©s elƑtt, Ă­gy elkerĂŒlheted a hĂ©jdarabokat a szĂłszban.

    4

    Egy közepes méretƱ låbosban közepes långon melegítsd fel az almaecetet és a mézet, majd keverd el.

    Az almaecet Ă©s a mĂ©z kombinĂĄciĂłja adja a szĂłsz alapjĂĄt, ezĂ©rt fontos, hogy jĂł minƑsĂ©gƱ alapanyagokat hasznĂĄlj.

    5

    Add hozzå az aprított fokhagymåt, gyömbért és chilit, majd pirítsd illatosra 1-2 perc alatt.

    Vigyåzz, hogy a fokhagyma ne égjen meg, mert keserƱ lesz.

    6

    Szórd bele a curryt, add hozzå a szójaszószt, és keverd el alaposan.

    A currypor Ă­zĂ©tƑl fĂŒggƑen vĂĄltoztathatod a mennyisĂ©gĂ©t.

    7

    Öntsd hozzĂĄ a felkockĂĄzott mangĂłt Ă©s ananĂĄszt, majd fƑzd alacsony lĂĄngon 10-15 percig, hogy az Ă­zek összeĂ©rjenek.

    IdƑnkĂ©nt keverd meg, hogy a gyĂŒmölcsök ne Ă©gjenek le.

    8

    Keverd el a kukoricakemĂ©nyĂ­tƑt a vĂ­zben, majd add hozzĂĄ a szĂłszhoz, hogy besƱrƱsödjön.

    A kukoricakemĂ©nyĂ­tƑt mindig hideg vĂ­zben keverd el, hogy ne csomĂłsodjon.

    9

    ÍzesĂ­tsd sĂłval Ă©s reszelt lime hĂ©jjal, majd fƑzd tovĂĄbbi 2 percig.

    A lime héja frissességet és aromåt ad a szósznak.

    10

    Hagyd kicsit hƱlni, majd tĂĄlald grillezett hĂșsok, halak vagy sĂŒlt zöldsĂ©gek mellĂ©.

    A szĂłsz hidegen Ă©s melegen is finom, de a legjobb, ha szobahƑmĂ©rsĂ©kletƱ.