Currys lime kapribogyószósz tálalva

Currys lime kapribogyószósz

A kapribogyó mediterrán eredetű alapanyag, amelyet évszázadok óta használnak különféle mártások és szószok készítéséhez. Ez a currys lime kapribogyószósz a hagyományos ízek és a modern, frissítő citrusos hatások kombinációja. A curry meleg, fűszeres karaktert ad a szósznak, míg a lime frissességet és egy csipetnyi savanykásságot kölcsönöz. A görög joghurt selymes állagot biztosít, amely tökéletesen kiegyensúlyozza a kapribogyó sós ízét. Ez a szósz kiváló választás halételekhez, mint a grillezett lazac vagy sült tőkehal, de tökéletesen illik friss salátákhoz és zöldséges fogásokhoz is. Ha szeretnéd még különlegesebbé tenni, adj hozzá egy csipetnyi lime héjat vagy egy kevés frissen őrölt fekete borsot. Ideális választás nyári grillezésekhez vagy könnyed vacsorákhoz.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 0 perc
Teljes 10 perc
180 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
50 g Kapribogyó
2 db Friss lime leve
2 tk. Currypor
150 g Görög joghurt
20 ml Olívaolaj
1 gerezd Fokhagyma
1 ek. Méz
1 tk.
0.5 tk. Fekete bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Készítsd elő a hozzávalókat: aprítsd finomra a fokhagymát, facsard ki a lime levét, és öblítsd le a kapribogyót hideg víz alatt, hogy eltávolítsd a felesleges sósságot.

    A kapribogyót áztasd néhány percig hideg vízben, ha nagyon sósnak találod.

    2

    Egy közepes tálban keverd össze a görög joghurtot, az olívaolajat, a curryt és a mézet, hogy krémes állagot kapj.

    Ha nincs görög joghurtod, használhatsz natúr joghurtot is, de a görög joghurt sűrűbb és krémesebb állagot biztosít.

    3

    Add hozzá a fokhagymát, a lime levét és a kapribogyót a keverékhez, majd alaposan keverd össze. Ha simább állagot szeretnél, használj botmixert.

    A botmixer használata előtt kóstold meg a szószt, mert a kapribogyó és a fokhagyma íze intenzívebbé válhat.

    4

    Ízesítsd sóval és borssal ízlés szerint. Ha pikánsabb ízt szeretnél, adhatsz hozzá még egy csipet curryt vagy egy kevés lime héjat is.

    A lime héját csak vékonyan reszeld le, mert a fehér része keserű lehet.

    5

    Hagyd a szószt legalább 15 percig pihenni a hűtőben, hogy az ízek összeérjenek. Ezután tálalhatod halételekhez, grillezett zöldségekhez vagy húsokhoz.

    A hűtőben tárolva a szósz akár 2-3 napig is eláll.