Készítsd elő a hozzávalókat: aprítsd finomra a fokhagymát, facsard ki a lime levét, és öblítsd le a kapribogyót hideg víz alatt, hogy eltávolítsd a felesleges sósságot.
A kapribogyót áztasd néhány percig hideg vízben, ha nagyon sósnak találod.
Egy közepes tálban keverd össze a görög joghurtot, az olívaolajat, a curryt és a mézet, hogy krémes állagot kapj.
Ha nincs görög joghurtod, használhatsz natúr joghurtot is, de a görög joghurt sűrűbb és krémesebb állagot biztosít.
Add hozzá a fokhagymát, a lime levét és a kapribogyót a keverékhez, majd alaposan keverd össze. Ha simább állagot szeretnél, használj botmixert.
A botmixer használata előtt kóstold meg a szószt, mert a kapribogyó és a fokhagyma íze intenzívebbé válhat.
Ízesítsd sóval és borssal ízlés szerint. Ha pikánsabb ízt szeretnél, adhatsz hozzá még egy csipet curryt vagy egy kevés lime héjat is.
A lime héját csak vékonyan reszeld le, mert a fehér része keserű lehet.
Hagyd a szószt legalább 15 percig pihenni a hűtőben, hogy az ízek összeérjenek. Ezután tálalhatod halételekhez, grillezett zöldségekhez vagy húsokhoz.
A hűtőben tárolva a szósz akár 2-3 napig is eláll.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.