KĂ©szĂtsd elĆ a hozzĂĄvalĂłkat: aprĂtsd finomra a fokhagymĂĄt, facsard ki a lime levĂ©t, Ă©s öblĂtsd le a kapribogyĂłt hideg vĂz alatt, hogy eltĂĄvolĂtsd a felesleges sĂłssĂĄgot.
A kapribogyĂłt ĂĄztasd nĂ©hĂĄny percig hideg vĂzben, ha nagyon sĂłsnak talĂĄlod.
Egy közepes tĂĄlban keverd össze a görög joghurtot, az olĂvaolajat, a curryt Ă©s a mĂ©zet, hogy krĂ©mes ĂĄllagot kapj.
Ha nincs görög joghurtod, hasznĂĄlhatsz natĂșr joghurtot is, de a görög joghurt sƱrƱbb Ă©s krĂ©mesebb ĂĄllagot biztosĂt.
Add hozzå a fokhagymåt, a lime levét és a kapribogyót a keverékhez, majd alaposan keverd össze. Ha simåbb ållagot szeretnél, hasznålj botmixert.
A botmixer hasznĂĄlata elĆtt kĂłstold meg a szĂłszt, mert a kapribogyĂł Ă©s a fokhagyma Ăze intenzĂvebbĂ© vĂĄlhat.
ĂzesĂtsd sĂłval Ă©s borssal ĂzlĂ©s szerint. Ha pikĂĄnsabb Ăzt szeretnĂ©l, adhatsz hozzĂĄ mĂ©g egy csipet curryt vagy egy kevĂ©s lime hĂ©jat is.
A lime héjåt csak vékonyan reszeld le, mert a fehér része keserƱ lehet.
Hagyd a szĂłszt legalĂĄbb 15 percig pihenni a hƱtĆben, hogy az Ăzek összeĂ©rjenek. EzutĂĄn tĂĄlalhatod halĂ©telekhez, grillezett zöldsĂ©gekhez vagy hĂșsokhoz.
A hƱtĆben tĂĄrolva a szĂłsz akĂĄr 2-3 napig is elĂĄll.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.