Currys mangós gyömbérszósz tálalva

Currys mangós gyömbérszósz

A mangó és a curry találkozása az ázsiai konyha egyik legizgalmasabb ízkombinációját hozza létre. Ez a currys mangós gyömbérszósz a friss gyümölcs édességét és a curry fűszeres jegyeit ötvözi, kiegészítve a gyömbér frissességével és a kókusztej krémességével. Ahogy a gyömbér és fokhagyma pirul a serpenyőben, a curry fűszeres aromája betölti a konyhát, miközben a mangó és a kókusztej selymes textúrával gazdagítja a szószt. Ez a mártás tökéletes kiegészítő grillezett húsokhoz, halakhoz vagy akár sült zöldségekhez is. A tökéletes szósz titka az alapanyagok frissességében és az ízek egyensúlyában rejlik. Ha intenzívebb ízvilágra vágysz, adj hozzá több curryt, vagy ha lágyabb, édesebb szószt szeretnél, növeld a méz mennyiségét. A mártás akár napokig eltartható a hűtőben, így bármikor előveheted egy gyors, ízletes fogáshoz.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 25 perc
210 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
1 db Érett mangó
15 g Friss gyömbér
2 gerezd Fokhagyma
1 db Vöröshagyma
1 ek. Currypor
150 ml Kókusztej
2 ek. Olívaolaj
1 ek. Lime lé
1 ek. Méz
1 csipet
1 csipet Fekete bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A mangót hámozd meg, magozd ki és kockázd fel. A gyömbért és fokhagymát hámozd meg és reszeld le. A vöröshagymát aprítsd finomra.

    A mangó hámozásához használj éles kést, és a mag körül óvatosan vágd körbe. A gyömbért könnyebb reszelni, ha előtte meghámozod egy kanállal.

    2

    Egy közepes serpenyőben melegítsd fel az olívaolajat közepes lángon. Add hozzá az aprított vöröshagymát, és párold üvegesre 2-3 perc alatt.

    Vigyázz, hogy a vöröshagyma ne barnuljon meg, mert keserű ízt adhat a szósznak. Ha szükséges, csökkentsd a lángot.

    3

    Add hozzá a reszelt fokhagymát és gyömbért, majd pirítsd további 1-2 percig, amíg az aromák felszabadulnak.

    A fokhagyma hamar megég, ezért figyelj rá, és ne pirítsd túl sokáig.

    4

    Szórd meg curryporral, majd keverd jól össze, hogy a fűszerek kiadják az ízüket.

    Használj jó minőségű curryport a legjobb íz eléréséhez. A currypor mennyiségét ízlés szerint állíthatod.

    5

    Add hozzá a felkockázott mangót, és öntsd hozzá a kókusztejet. Főzd 5-7 percig, amíg a mangó megpuhul.

    Ha nincs friss mangód, használhatsz konzerv mangót is, de ebben az esetben csökkentsd a főzési időt.

    6

    Keverd hozzá a mézet és a lime levét, majd ízesítsd sóval és borssal.

    A méz mennyiségét ízlés szerint állíthatod. Ha nincs lime, használhatsz citromot is.

    7

    Vedd le a tűzről, és turmixold simára botmixerrel, hogy selymes állagot kapj. Tálald grillezett húsokhoz, halakhoz vagy sült zöldségekhez.

    Ha nincs botmixered, használhatsz turmixgépet is. Vigyázz, hogy a forró szósz ne fröccsenjen ki.