Alaposan öblítsd át a quinoát, majd tedd egy lábosba a vízzel és egy csipet sóval. Forrald fel, majd kis lángon főzd kb. 15 percig, amíg a víz felszívódik. Hagyd pihenni 5 percig, majd lazítsd fel villával.
A quinoa átöblítése eltávolítja a kesernyés ízt adó saponinokat.
A tofut papírtörlővel nyomkodd ki, hogy eltávolítsd a felesleges nedvességet, majd kockázd fel.
A tofu alapos kinyomkodása segít, hogy ropogósabb legyen sütés közben.
Egy serpenyőben hevítsd fel a szezámolajat, és süsd a tofut közepes lángon 5-7 percig, amíg aranybarna és ropogós lesz. Tedd félre.
A szezámolaj jellegzetes ízt ad a tofunak, de helyettesítheted más olajjal is. Ne zsúfold túl a serpenyőt, mert a tofu nem fog szépen pirulni.
A sárgarépát és a paprikát vágd vékony csíkokra, a brokkolit aprítsd kisebb rózsákra.
A zöldségek egyenletes méretűre vágása biztosítja, hogy egyszerre süljenek meg.
Ugyanabban a serpenyőben pirítsd meg a reszelt fokhagymát és a gyömbért 1-2 percig, majd add hozzá a curryport és pirítsd további 30 másodpercig.
A fokhagymát és a gyömbért ne pirítsd túl, mert megéghetnek és keserű ízt adnak. A currypor pirítása segít felszabadítani az aromáit.
Öntsd hozzá a kókusztejet és a szójaszószt, majd keverd bele a tahinit. Hagyd pár percig főni, hogy az ízek összeérjenek.
A tahini krémes állagot és gazdag ízt ad a szósznak.
Add hozzá a brokkolit, a sárgarépát és a paprikát, majd főzd 3-4 percig, hogy a zöldségek roppanósak maradjanak.
A wokban való gyors sütés biztosítja, hogy a zöldségek roppanósak maradjanak és megőrizzék a tápanyagaikat.
Tedd vissza a pirított tofut a serpenyőbe, majd forgasd össze a szósszal.
Óvatosan forgasd össze a tofut a szósszal, hogy ne törjön össze.
Végül add hozzá a főtt quinoát, és alaposan keverd össze, hogy minden jól bevonódjon a szósszal.
A quinoát óvatosan keverd össze a többi hozzávalóval, hogy ne törjön össze.
Tálalás előtt szórd meg friss korianderrel és szezámmaggal, majd azonnal fogyasztható.
A koriander és a szezámmag frissességet és ropogósságot ad az ételnek.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.