Currys vörösáfonyás mustárszósz tálalva

Currys vörösáfonyás mustárszósz

A vörösáfonya és a curry különleges találkozása ebben a mustárszószban egy igazán izgalmas ízkombinációt teremt. Az áfonya édes-savanykás karaktere tökéletesen harmonizál a curry meleg, fűszeres aromájával, míg a dijoni mustár és a méz kiegyensúlyozott ízvilágot ad a mártásnak. Ez a szósz kiválóan illik sült húsokhoz, halakhoz és grillezett zöldségekhez, de akár egy különleges szendvics kiegészítőjeként is megállja a helyét. Az egyszerű hozzávalók ellenére az eredmény egy gazdag és komplex ízvilág, amely bármilyen ételt feldob. Ha szereted a fűszeres és pikáns ízeket, ez a currys vörösáfonyás mustárszósz biztosan elnyeri a tetszésedet!

Előkészület 10 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 30 perc
180 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
150 g Vörösáfonya (friss vagy fagyasztott)
2 ek. Dijoni mustár
1 ek. Currypor
2 ek. Méz
50 ml Fehérbor
30 g Vaj
1 gerezd Fokhagyma
1 ek. Citromlé
1 csipet
1 csipet Fekete bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Aprítsd fel finomra a fokhagymát.

    A fokhagymát prés helyett késsel aprítva intenzívebb ízt kapunk.

    2

    Egy közepes serpenyőben olvaszd meg a vajat közepes lángon, majd add hozzá a fokhagymát. Párold 1-2 percig, amíg illatos lesz.

    Vigyázz, a fokhagyma könnyen megég, ezért ne hagyd magára, és ha nagyon pirul, vedd lejjebb a lángot.

    3

    Add hozzá a curryt, és keverd alaposan össze, hogy az aromák felszabaduljanak.

    A curryt érdemes kicsit megpirítani a vajban, ez fokozza az ízét. Ügyelj rá, hogy ne égjen meg!

    4

    Öntsd hozzá a fehérbort, majd forrald fel és főzd 2-3 percig, hogy az alkohol elpárologjon.

    A száraz fehérbor a legjobb választás ehhez a szószhoz.

    5

    Add hozzá a vörösáfonyát, a dijoni mustárt és a mézet. Keverd alaposan össze.

    Ha nincs friss vörösáfonyád, használhatsz fagyasztottat is, de ne olvaszd ki előtte.

    6

    Ízesítsd citromlével, sóval és frissen őrölt borssal. Csökkentsd a hőfokot, és főzd 10-15 percig, amíg a szósz besűrűsödik.

    A citromlé élénkíti az ízeket, de ne vidd túlzásba. A frissen őrölt bors sokkal aromásabb, mint az őrölt változat.

    7

    Kóstold meg, és ha szükséges, állíts az ízeken további curry vagy méz hozzáadásával.

    A szósz ízének beállításakor mindig kis adagokban add hozzá az ízesítőket, hogy elkerüld a túlzott ízesítést.

    8

    Az elkészült szószt melegen tálald sült húsokhoz, halakhoz vagy grillezett zöldségekhez.

    A szósz remekül passzol vadhúsokhoz is.

    9

    Hűtőben légmentesen zárható edényben 3 napig eltartható.

    A tároláshoz használj üveg edényt, mert az nem szívja magába a szósz illatát.