Currys vörösboros kapribogyószósz üvegben, sült ételek mellé tálalva

Currys vörösboros kapribogyószósz

Ez a currys vörösboros kapribogyószósz egy igazi fúziós étel, amely a francia és indiai konyha elemeit ötvözi. A vörösbor mély aromája tökéletesen kiegyensúlyozza a curry fűszerességét, míg a kapribogyó egy enyhén sós, pikáns jegyet ad a mártásnak. Kiválóan passzol sült húsokhoz, grillezett zöldségekhez vagy akár tenger gyümölcsei mellé is. Az egyedi ízkombináció garantáltan feldobja az ételeidet és egy kis gourmet élményt csempész a konyhádba.

Előkészület 5 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 25 perc
360 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
150 ml Vörösbor
2 ek. Kapribogyó
1 tk. Currypor
1 db Vöröshagyma
2 gerezd Fokhagyma
1 ek. Olívaolaj
200 ml Zöldségleves alaplé
20 g Vaj
1 ek. Balzsamecet
1 ek. Méz vagy juharszirup
1 tk.
1 csipet Fekete bors
1 tk. Kukoricakeményítő (sűrítéshez, opcionális)
2 ek. Hideg víz (a keményítő elkeveréséhez, opcionális)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A vöröshagymát és a fokhagymát aprítsd finomra.

    Minél apróbbra vágod a hagymát és a fokhagymát, annál egyenletesebb lesz a szósz textúrája.

    2

    Egy közepes serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat, majd dinszteld meg a hagymát és a fokhagymát 2-3 percig, amíg üveges lesz.

    A hagymát alacsony lángon dinszteld, hogy ne égjen meg és ne keseredjen meg az íze.

    3

    Add hozzá a curryt, és pirítsd további 30 másodpercig, hogy az ízek felszabaduljanak.

    A curryt rövid ideig pirítsd, hogy ne égjen meg és ne keseredjen meg az íze.

    4

    Öntsd hozzá a vörösbort, és forrald fel. Főzd 5 percig, hogy az alkohol elpárologjon.

    Használj száraz vörösbort a legjobb ízhatás érdekében. Az alkohol elpárologtatása fontos, hogy a szósz ne legyen keserű.

    5

    Add hozzá az alaplevet, a balzsamecetet és a mézet, majd keverd bele a kapribogyót is.

    A balzsamecet savanykás ízt ad a szósznak, a méz pedig kiegyensúlyozza az ízeket. A kapribogyót alaposan csepegtesd le, mielőtt hozzáadnád a szószhoz.

    6

    Főzd közepes lángon 10-15 percig, hogy a szósz besűrűsödjön és az ízek összeérjenek.

    Időnként keverd meg a szószt, hogy ne ragadjon le az aljára.

    7

    Ha sűrűbb mártást szeretnél, keverd el a kukoricakeményítőt hideg vízben, majd öntsd a szószhoz. Főzd további 2-3 percig, amíg eléri a kívánt állagot.

    A kukoricakeményítőt mindig hideg vízben keverd el, hogy ne csomósodjon be a szószban.

    8

    Vedd le a tűzről, és keverd bele a vajat, hogy a szósz selymesebb legyen.

    A vajjal való dúsítás selymes és gazdag ízt ad a szósznak.

    9

    Tálalás előtt kóstold meg, és ha szükséges, állítsd be az ízesítést sóval és borssal.

    Az ízesítést mindig a saját ízlésedhez igazítsd.

    10

    Melegen kínáld sült húsokhoz, halakhoz vagy zöldségekhez.

    A szósz remekül passzol grillezett vagy serpenyőben sült ételekhez is.