A rizslisztet egy tálba szitáljuk, és hozzáadjuk a sót, majd összekeverjük.
A rizslisztet először szitáljuk át, hogy elkerüljük a csomókat.
A vizet, tejet és cukrot egy serpenyőben felforraljuk, majd a forró folyadékot fokozatosan hozzáadjuk a rizsliszt keverékhez, folyamatos keverés mellett.
A keverés folyamatos fenntartása fontos, hogy ne legyen csomós a tészta.
A tésztát folyamatosan kevergetve addig főzzük, amíg besűrűsödik és a tészta elválik a serpenyő falától.
Ne hagyjuk, hogy a tészta túlságosan kiszáradjon, ezért folyamatosan ellenőrizzük.
Miután a tészta besűrűsödött, vegyük le a tűzről, és adjuk hozzá a vajat, a citromlevet, majd jól keverjük össze.
A citromlé frissíti az ízeket és kiemeli a rizsliszt ízét.
Tálalás előtt formázzunk kis golyókat a tésztából, vagy öntsük egy tálba, hogy formát adjunk neki. Hűtsük le, majd tálaljuk frissen.
A cuscuz de arroz hűtve is fogyasztható, de melegen a legfinomabb.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.