Cuscuz de arroz, rizslisztből készült desszert tálalva

Cuscuz de arroz (rizslisztből készült)

A Cuscuz de arroz egy klasszikus brazil étel, amely rizslisztből készül, és különféle ízesítésekkel, mint például cukor és citrom, tálalják. Ezt az ételt gyakran fogyasztják reggelire, vagy édes desszertként. A cuscuz de arroz a brazíliai konyhában jól ismert és népszerű étel, amely a különleges rizsliszt alapú állagának köszönhetően könnyen fogyasztható és finom.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 25 perc
750 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
250 g Rizsliszt
300 ml Víz
150 ml Tej
100 g Cukor
1 csipet
50 g Vaj
1 tk. Sütőpor
1 ek. Friss citromlé

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A rizslisztet egy tálba szitáljuk, és hozzáadjuk a sót, majd összekeverjük.

    A rizslisztet először szitáljuk át, hogy elkerüljük a csomókat.

    2

    A vizet, tejet és cukrot egy serpenyőben felforraljuk, majd a forró folyadékot fokozatosan hozzáadjuk a rizsliszt keverékhez, folyamatos keverés mellett.

    A keverés folyamatos fenntartása fontos, hogy ne legyen csomós a tészta.

    3

    A tésztát folyamatosan kevergetve addig főzzük, amíg besűrűsödik és a tészta elválik a serpenyő falától.

    Ne hagyjuk, hogy a tészta túlságosan kiszáradjon, ezért folyamatosan ellenőrizzük.

    4

    Miután a tészta besűrűsödött, vegyük le a tűzről, és adjuk hozzá a vajat, a citromlevet, majd jól keverjük össze.

    A citromlé frissíti az ízeket és kiemeli a rizsliszt ízét.

    5

    Tálalás előtt formázzunk kis golyókat a tésztából, vagy öntsük egy tálba, hogy formát adjunk neki. Hűtsük le, majd tálaljuk frissen.

    A cuscuz de arroz hűtve is fogyasztható, de melegen a legfinomabb.