A daikon retket alaposan mosd meg, majd hámozd meg a külsejét.
A daikon retek bőre vastag lehet, érdemes eltávolítani, hogy a reszelt rész finomabb legyen.
Reszeld le a daikon retket vékony szeletekre vagy vékony csíkokra.
A reszelésnél ügyelj arra, hogy a szeletek ne legyenek túl vastagok, így könnyebben átvesszük a fűszereket.
A reszelt retket tedd egy tálba, majd szórd meg sóval, és hagyd állni 10-15 percig, hogy a só kiszívja a felesleges nedvességet.
A só segít a daikon retek friss ízének kiemelésében, és megelőzi, hogy túl vizes legyen.
Ezután alaposan nyomd ki a felesleges levet a retkből, és add hozzá az ecetet és a cukrot.
A cukor és ecet kombinációja egy enyhén savanykás és édes ízt ad a retkeknek, ami jól kiegészíti a frissességüket.
A friss koriandert aprítsd fel, és add hozzá a tálhoz a végén, hogy szép friss ízt adjon.
A koriander frissessége és enyhe citrusos íze kiemeli a daikon retek frissességét.
Tálald a daikon reszelve-t hidegen, mint friss salátát vagy köretet.
Ez az étel jól illik sült húsokhoz, vagy akár egy könnyű, friss ebédhez is.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.